Archief: april 2012

Margje leest de krant. Deze keer: oplichters slapen en eten zonder te betalen

Gisteren nam ik even pauze van alles. Van mijn werk, mijn moeder zijn en van alle huishoudelijke taken en stapels administratie die thuis op mij lagen te wachten. Na een leuke vergadering ging ik in mijn eentje lunchen in een Grand Café. Aan de grote leestafel at ik een tosti, dronk ik een thee en genoot ik van een glas verse jus d’orange. Lees verder

Fletcher Hotels herhaalt de Hotel Voucher actie; overnachten voor 13,75 per persoon

Fletcher Hotels heeft onlangs voor de 2e opeenvolgende keer de Zoover Award voor Populairste Hotelketen gewonnen. De keten herhaalt deze maand de succesvolle Hotel Voucher actie die ze in 2011 ook organiseerde. Toen waren binnen enkele dagen de beschikbare vouchers uitverkocht.

Lees verder hoe je de vouchers kunt bestellen!

Lees verder

Fans van Justin Bieber bellen hotel in Londen plat

Het telefoonnet van het hotel in Londen waar Justin Bieber verblijft, is dinsdag volledig platgelegd door fans. Volgens de Britse krant The Sun kreeg het Royal Garden Hotel meer dan 2.000 telefoontjes te verwerken van ‘beliebers’, die zich voordeden als vrienden of familie van Justin om zo doorgeschakeld te worden naar zijn kamer.

Lees verder

Versace showt nieuwe collectie in Ritz Hotel Parijs.

Mode-icoon Donatella Versace gaat twee shows houden in het befaamde Ritz Hotel in Parijs.

In de jaren 1990 tot 2004 werden alle shows van Versace in het Ritz Hotel gehouden. Acht jaar later komt het modehuis weer terug. Atelier Versace zal op 1 juli aanstaande de herfst/winter collectie 2012/2012 showen in de laatste weken dat het hotel open is voordat het gerenoveerd gaat worden. De grootscheepse renovatie van het hotel begint een maand na de modeshow. Pas in 2014 zal het hotel weer open gaan voor gasten.

Wie wint de Dutch hotel award 2012?

De nominaties voor de Dutch Hotel Awards 2012 zijn bekend.Dit zijn de 10 genomineerde hotels:

Hotel Hilton – Den Haag
Hotel Blooming – Bergen
Hotel Derlon – Maastricht
Hotel Het Arresthuis – Roermond
Hotel The Toren – Amsterdam
Kasteel Engelenburg – Brummen
Palace Hotel – Noordwijk
Park Plaza Victoria – Amsterdam
Suite Hotel Pincoffs – Rotterdam
The College Hotel – Amsterdam

Het thema van 2012 is ‘toegevoegde waarde’. Volgens de organisatie wordt er tegenwoordig teveel gehamerd op de (zo laag mogelijke) prijs van een hotelkamer. Maar juist hotels die zich onderscheiden door wat extra’s bieden, waar gasten terugkomen, geven die ‘toegevoegde waarde’.

Lees verder

Bee happy!

Een luxe en bekend hotel in New York City krijgt dit voorjaar bezoek van duizenden nieuwe gasten. Maar deze gasten hoeven geen kamer en ze komen ook niet om alle bezienswaardigheden van de stad te bezoeken; ze worden aan het werk gezet op het dak van het Waldorf-Astoria Hotel. Bovenop het hotel zijn namelijk zes bijenkorven geplaatst met echte bijen als bewoners.

Lees verder

Hotelvouchers voor luxe hotels bij Blokker

We hadden onlangs al de perikelen rond de Kruidvat hotelvouchers, hopelijk is de actie bij Blokker beter geregeld, want ook Blokker start een hotelkameractie in samenwerking met Golden Tulip Hotels. De actie gaat op 23 paril van start. Met een voucher die te koop is in alle Blokker vestigingen en via blokker.nl worden er hotelkamerovernachtingen aangeboden voor slechts 24,75 euro p.p.p.n inclusief luxe ontbijtbuffet, in een aantal Golden Tulip Hotels verspreid over heel Nederland.

Lees verder

Hotelsterren in Europa betekenen niet overal hetzelfde

Van de website van de consumentenbond:

Hotelsterren in Europa zijn slecht vergelijkbaar, dat blijkt uit onderzoek van het Europees Consumenten Centrum (ECC).

Er zijn geen uniforme regels en de wijze van beoordelen is niet overal gelijk. Een 3-sterrenhotel in bijvoorbeeld Nederland of Duitsland kan daardoor beter zijn dan een 4-sterrenhotel in Griekenland.

De Consumentenbond adviseert consumenten om niet alleen te kijken naar het aantal sterren, maar om ook de faciliteiten van hotels te vergelijken. Meer hierover staat in de Consumentengids van mei 2012.

Lees verder

Ondergronds hotel in China

In China is begonnen aan de bouw van een extreem luxe hotel. Een groot deel van het hotel komt honderd meter onder het aardoppervlak.
Het nieuwe hotel is onderdeel van een groot luxueus thema/pretpark; InterContinental Shimao Wonderland. Slechts drie verdiepingen van het hotel worden boven de grond gebouwd. De overige zestien bevinden zich onder een berg; de Tianmashan Mountain. Het hotel krijgt 380 kamers, wellnessvoorzieningen, een sportcentrum, een tien meter diep aquarium en een heus onderwaterrestaurant.

Nieuw Fletcher hotel in “zeemansdorpje” Huizen: Nautisch Kwartier

In Huizen is een nieuw hotel geopend. Het Fletcher Hotel-restaurant Nautisch Kwartier, gelegen aan de grootste haven van Het Gooi, is gebouwd in 18e-eeuwse stijl, de bloeitijd van de vissersdorpjes rond de oude Zuiderzee. Het driesterren hotel is geen groot log nieuwbouw pand, maar is gevestigd in zes verschillende panden, die te samen een onderdeel vormen van het zeemansdorpje ‘Het Nautisch Kwartier’.
Lees verder

Novotel Kapla bouw- en speelmiddagen.

Nog op zoek naar een leuke activiteit in de meivakantie? Van 1 t/m 4 mei kunnen kinderen van zeven tot twaalf jaar bouwen aan de mooiste en hoogste bouwwerken met Kapla. Zij mogen dit samen met hun familie en professionele Kapla-bouwers doen in vier steden, tijdens de eerste Novotel Kapla bouw- en speelmiddagtour van Nederland. Deelname aan deze bouwdag kost 5 euro per persoon (inclusies alle activiteiten en lunch). De opbrengst van dit familie-evenement gaat naar het Wereld Natuur Fonds.

Lees verder

Column: Toiletpapier vouwen

Eigenlijk verbaas ik me er al jaren over. Nooit dacht ik er verder over na. Vandaag eens wel. 99 van de 100 keer vind je het in de badkamer van je hotelkamer; het tot een puntje gevouwen eerste velletje toiletpapier. Waarom doen ze dat eigenlijk, vroeg ik me af. Hoewel het niet veel tijd zal kosten, loopt het toch behoorlijk in de minuten als je honderden (bad)kamers per week moet schoonmaken en dus honderden keren aandacht aan een toiletrol moet geven.

Lees verder