Het smerigste hotel ter wereld wordt verkocht.. Voor 170 miljoen dollar!

Hotel Carter, in 1977 voor een prikkie gekocht door een steenrijke, op de vlucht geslagen, Vietnamese scheepsmagnaat en de afgelopen jaren finaal afgebrand door gasten van Tripadvisor.com, wordt verkocht voor het lieve sommetje van 170 miljoen dollar.. Oftewel 170.000.000 Dollar, zo meldt de Wall Street Journal. Het hotel staat te koop omdat de Vietnamese eigenaar al in 2012 is overleden en er al die tijd niks met het hotel gedaan is. Een tijdelijke beheerder probeert het hotel te runnen, maar met weinig succes. Verkopen was het advies.

Het hotel staat in het centrum van Times Square en vlakbij Broadway. De plek is erg geliefd en gewild bij makelaars en hotelketens. Dit komt onder andere door de ligging, maar ook doordat de bezettingsgraad van de hotels op deze plek zo hoog is, hoger dan bij de rest van New York. Zelfs op het hoogtepunt van de recessie was de bezettingsgraad bij hotels in dit gebied nog zo’n 80 %.  Dat was in de jaren 70 wel anders, toen was dit gebied nog het toneel van pornowinkels en louche drugsdealers en wou geen enkele normale Amerikaan hier gezien worden. In de jaren 90 werd het hotel een opvanghuis voor daklozen en is daarna nooit meer opgeknapt.

6 bedrijven zijn in dit hotel geïnteresseerd en de biedingen lopen inmiddels op tot een slordige 170 miljoen dollar. Voor dat geld krijgen ze een hotel met 600 kamers en een hele slechte reputatie erbij. Zo klaagden de bezoekers van Tripadvisor over enorme stank, waren er meer kakkerlakken dan gasten aanwezig, zijn er bedwantsen en werd er in 1999 een lichaam onder een bed gevonden. Als je denkt dat dit alles is, nee er is nog meer. Zo zijn de liften sterk verouderd, is de verwarming en de airco stuk en moeten de leidingen worden vervangen. Het tapijt is tot de laatste naad versleten en ook de vergunningen zijn niet in orde.

Het hotel is in 1930 geopend als Hotel Dixie en heeft vele eigenaren gehad. Vele jonge, internationale toeristen overnachten in dit hotel en dat komt mede doordat de kamerprijs voor New Yorkse begrippen erg laag is, zo’n 100 dollar per nacht. De familie van de Vietnamees hoopt op een hoge verkoopprijs, de eigenaar had namelijk geen normaal testament voor hun achtergelaten en vechten elkaar inmiddels de tent uit wie nu het grootste aandeel mag hebben.

Eind april zal bekend worden wie er met het hotel vandoor gaat.

 

Lees ook:Dorchester Hotels lopen 2 miljoen dollar mis
Lees ook:Bijzonder: Australisch stel verloot hotelresort op privé-eiland
Lees ook:Hotel de Koperen Hoogte gaat sluiten
Lees ook:Luxehotel in Italië bedolven onder lawine
Lees ook:Jennifer Aniston betaalt $ 60.000 voor hotelkamer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>