Starwood Hotels serveren geen haaienvin meer

Starwood

Starwood Hotels & Resorts stopt wereldwijd met het serveren van haaienvin in de 1.200 hotels en 1.300 restaurant. Begin juli zal het haaienvinverbod ingaan, zo meldt Misset Horeca.

Starwood sluit elke vorm van haaienvinconsumptie per juli uit, daarmee is het, volgens Starwood zelf, de eerste hotelketen die overgaat tot deze maatregel.
Frits van Paaschen, topman bij Starwood, zegt hierover het volgende: ‘Onze wereldwijde ban op het serveren van haaienvinnen vormt een belangrijke stap om ons duurzame karakter te tonen. Wij hebben als hotelketen een unieke rol om reizigers te beïnvloeden en ze te wijzen op het belang van een gezonde oceaan’

Vooral in de zeeën rondom China en Indonesië worden haaien gevangen en de vinnen afgesneden.. De nog levende haaien worden weer terug de zee in gegooid, gezien het vlees van de haai haast niks opbrengt. Haaien zonder vinnen zullen sterven in de oceaan. Naar schatting worden er jaarlijks zo’n 10 tot 100 miljoen haaien gevangen.  De laatste 20 jaar is de haaienstand daarom ook fors gekelderd.

In China is haaienvinnensoep nog een echte delicatesse, langzaam maar zeker begint het bij restaurants door te dringen wat deze vangst met de haaien doet. Het is de hoop dat na Starwood Hotels ook andere hotelketens de vin in de ban doen.

Lees ook:Shark Week Hotel: Win een nacht tussen de haaien in Burgers’ Zoo
Lees ook:Bijzonder: Starwood opent hotels op Cuba
Lees ook:Nu bij Airbnb: Win een nachtje slapen tussen de haaien
Lees ook:Nieuw bij Starwood: Hotelkamer openen met je telefoon
Lees ook:Nieuw bij Aloft Brussel: Hotelkamer openen met je telefoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>