Gemeente Amsterdam sluit weer 3 illegale hotels

Illegaal

Nadat er afgelopen dinsdag 3 illegale hotels in het centrum van Amsterdam door de gemeente zijn gesloten, zijn er donderdagmiddag weer 3 hotels gesloten, nu in stadsdeel Zuid. Het gaat om panden en woningen  in de Govert Flinckstraat, Vossiusstraat en de Hemonystraat.

De 3 hotels zijn gesloten omdat zij niet voldeden aan de brandveiligheid. Een eigenaar van een pand aan de Ceintuurbaan kwam er met een geldboete en waarschuwing vanaf, dit vanwege de overlast die de eigenaar had veroorzaakt.

De Dienst Wonen, een dienst van de gemeente, sloot dinsdag ook al 3 hotels in het centrum van de stad. Tijdens de feestdagen komen er veel toeristen naar de hoofdstad, de Dienst is nu bezig met een actie om illegale hotels op te sporen, deze te bezoeken en waar nodig een waarschuwing te geven of zelfs een illegaal hotel sluiten. De komende weken zullen er, zo is de verwachting, nog meer hotels worden gesloten.

De illegale hotels worden opgespoord door middel van administratief onderzoek, klachten van omwonenden of simpelweg speuren op internet. De eigenaren van deze illegale hotels krijgen vaak een geldboete opgelegd van ongeveer 12.000 euro per appartement.

Lees ook:3 illegale hotels in Amsterdamse binnenstad gesloten
Lees ook:Amsterdam sluit 30 illegale hotels in 3 weken
Lees ook:Amsterdam sluit weer 3 illegale hotels
Lees ook:Amsterdam sluit 66 illegale hotels in centrum
Lees ook:Gemeente Amsterdam sluit 211 illegale hotels in 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>