900.000 buitenlandse bezoekers tijdens Pasen

BTW1

Ons land mocht met Pasen weer veel bezoekers verwelkomen, volgens NBTC Holland Marketing brachten dit jaar zo’n 900.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland door. Daarnaast gingen 600.000 Nederlanders ook op vakantie, maar bleven 350.000 daarvan in Nederland om hier vakantie te vieren. Traditiegetrouw gingen de Hollanders er ook op uit in eigen land, zo’n 25 miljoen uitjes werden er genoteerd. Nederlanders gingen tijdens Pasen massaal naar de meubelboulevard of naar een pretpark.

Het blijkt dat Nederland nog steeds populair is bij de buurlanden. Zo kwamen er van de 900.000 buitenlandse bezoekers 575.000 uit Duitsland en waren er 225.000 Belgen aanwezig. Populair waren dit jaar de Bollenstreek, de kust en de grote steden. De accomodaties aan de kust zaten goed vol en de rest van Nederland mocht ook niet klagen. De hotels, bungalows en vakantiehuisjes waren goed bezet, de camping redelijk bezet.

De toeristische sector is van groot belang voor de Nederlandse economie: Tijdens Pasen besteedden Nederlanders tijdens hun vakantie en uitstapjes in eigen land ruim 500 miljoen euro. De buitenlandse dag- en verblijfsgasten gaven zo’n 180 miljoen euro uit tijdens hun verblijf in Nederland. In totaal werd er tijdens de paasdagen bijna 700 miljoen euro uitgegeven in Nederland aan vervoer, verblijf en vermaak.

Lees ook:Naar een hotel met Pasen
Lees ook:Mijlpaal Airbnb: 1 miljoen Nederlandse reizigers
Lees ook:Kerst 2014: Hotels volgeboekt
Lees ook:Duitse hotels populair
Lees ook:Aanslagen Brussel: Brussel helpt hotels in nood

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>