Hotel Dreyeroord in Oosterbeek gaat sluiten

Dreyeroord

Het beroemde hotel Dreyeroord, in Oosterbeek, sluit de deuren. Het hotel, al 66 jaar in handen van de familie van Straalen, staat, samen met de bouwkavels op het terrein, te koop. Op de bouwkavels kunnen 5 woningen gebouwd worden.

Sinds 2003 is eigenaar Jan Willem van der Straaten hier al mee bezig. Omwonenden waren fel tegen het plan om woningen op de kavels te bouwen, dit liep zo hoog op, dat de zaak voor de Raad van State kwam. Na 10 jaar strijden was er eindelijk een akkoord, maar de crisis, inclusief een instortende woningmarkt, kwamen voorbij en maakten bouwen en verkoop onmogelijk. De hotelmarkt veranderde en er kwam meer concurrentie bij. Van der Straaten heeft hierop besloten om het hotel te verkopen.

De eigenaar zoekt momenteel naar een overnamekandidaat, iemand uit het hotelleven of uit de zorg. Als het hotel wordt verkocht aan de zorg, dan zal het hotel zijn functie verliezen en een woonbestemming moeten krijgen.

Het hotel sluit niet per direct, maar pas per 1 oktober. Dus wil jij nog een keer overnachten in dit mooie hotel, nu is je kans! En mocht je een hotel willen kopen, dan kan dat natuurlijk ook.

 

Lees ook:Hotel Dreyeroord in Oosterbeek gesloten
Lees ook:‘Tijdelijk’ gesloten: Krijgt Hotel Scholtenhagen in Haaksbergen nieuwe eigenaren?
Lees ook:Hotel Restaurant van Balveren in Echteld sluit de deuren
Lees ook:Zorghotel Veghel gaat verder als regulier hotel
Lees ook:Hotel Savoy in Katwijk sluit de deuren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>