Hoteliers azen op Paleis van Justitie

Amsterdampaleis

Het voormalige Paleis van Justitie aan de Prinsengracht in hartje Amsterdam staat te koop. Het gebouw is met zijn 15.000 vierkante meter een echte publiekstrekker en de kans is groot dat er een luxe hotel in dit gebouw zal komen. De belangstelling voor dit pand is dan ook enorm.

Vincent Huizinga van DTZ Zadelhoff zegt hierover het volgende: „Vooral uit de hotelwereld is er veel interesse en dat is gezien de ligging van het unieke pand in hartje Amsterdam natuurlijk niet vreemd. Het gebeurt hooguit een keer in de tien jaar dat er zo’n groot gebouw in het centrum te koop komt. Neem alleen al de imposante gevel van 125 meter. Overigens zal dan wel het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden, maar de gemeente heeft al laten weten dat men een tophotel absoluut ziet zitten”

Goed nieuws dus voor de hotelier die hier interesse in heeft, maar misschien kan de CDA-fractie nog roet in het eten gooien. De partij heeft een voorstel ingediend om het hotel om te toveren naar een rusthuis voor ouderen.

Het gebouw is in 1664 gebouwd, diende eerst als weeshuis en daarna heeft het gerechtshof van Amsterdam 175 jaar in het pand gezeteld. Op 4 oktober 1836 trok het Paleis van Justitie in dit gebouw en bleef 178 jaar in dit gebouw. In april 2013 verhuisde het hof naar het huidige paleis op het IJdok bij het Centraal Station.

Volgens de advertentie heeft het pand ruime vertrekken en hoge plafonds. Wat voor prijskaartje er aan dit pand hangt is niet bekend. De openbare inschrijving voor het prachtige pand is inmiddels gestart en op 29 januari 2015 vindt de verkoop plaats. Heb je dus nog wat geld liggen, schrijf je dan snel in!

Lees ook:Voormalig Paleis van Justitie wordt hotel
Lees ook:Na commotie: Ondernemer verkoopt Paleis van Justitie door aan Chinese investeerders
Lees ook:Paleis Soestdijk wordt deels hotel
Lees ook:Gemeente Amsterdam niet blij met hotelplannen Paleis van Justitie
Lees ook:Lloyd Hotel Amsterdam verkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>