Ook Oscars boycotten Dorchester Hotels

Na Ellen Degeneres, Stephen Fry en een hele rits ontwerpers, zijn er nu ook grote Amerikaanse entertainmentclubs en organisaties die voortaan weigeren om hotels van de Dorchester-keten te gebruiken voor hun evenementen, bijeenkomsten en conferenties, dat meldt The Hollywood Reporter.

Zo heeft het Motion Picture & Telvision Fund, dat elk jaar op de avond voor de Oscars een groot feest in het Beverly Hills Hotel organiseert, laten weten om deze jarenlange traditie nu af te breken zolang de sultan zijn strenge anti-homowetten niet intrekt. In het comité van dit feest zitten machtige Hollywoodsterren als Will Smith, Tom Cruise, Matthew McConaughey, Jamie Foxx en Sandra Bullock.

Zaterdag maakte Richard Branson, oprichter van de bekende Virgin Group, al bekend dat ook hij geen feesten en partijen meer in de hotels zal organiseren. Naast Branson hebben ook vele homo- en mensenrechtenorganisaties hun meetings in de hotels gecanceld.

De enorme stroom aan boycotverklaringen volgt na oproepen van Ellen Degeneres en Stephen Fry. Zij willen hiermee protesteren tegen de shariawetten die de sultan onlangs in Brunei heeft ingevoerd. Hierdoor kunnen homoseksuelen en lesbiennes worden gestenigd.

De rijke sultan kocht onlangs de keten waar het Beverly Hills Hotel en het Dorchester Hotel in Londen bijhoren. Diverse sites hebben lijsten gepubliceerd met alle hotels die bij deze keten horen. Maandag werd er nog een grote demonstratie bij het Beverly Hills Hotel gehouden.

Lees ook:Flink verlies sultan door boycot hotels
Lees ook:Beverly Hills wil sultan lozen als hoteleigenaar
Lees ook:John Legend staakt boycot Beverly Hills Hotel
Lees ook:John Legend blijft hotels sultan Brunei boycotten
Lees ook:Ontwerpers en celebs roepen op tot boycot Dorchester Hotels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>