Kamermeisjes New York gaan 70.000 dollar per jaar verdienen

NY

Waar hotelmedewerkers in ons land dikwijls klagen over de lage lonen, in de horeca zijn de lonen helaas niet zo hoog, pakken ze het in New York veel beter aan. De dienstmeisjes, receptionisten en piccolo’s hebben een forse loonsverhoging gekregen, tot wel 70.000 dollar per jaar. Dit meldt The New York Times vandaag.

De belangrijkste vakbond voor hotelmedewerkers in New York heeft zijn stinkende best gedaan om dit te realiseren. De medewerkers had al een goed CAO  dat loopt tot 2019, maar de bond meldt nu dat, na een lang en stevig overleg tussen diverse partijen, ze een goede deal hebben afgesloten, die zeker voor hotelmedewerkers goed heeft uitgepakt. Het CAO zal met 5 jaar verlengd worden, elke medewerker krijgt gratis gezondheidszorg en een jaarlijkse opslag van 1 dollar per uur.

Dat zal betekenen dat kamermeisjes over 10 jaar zo’n 38 dollar per uur gaan verdienen, per jaar is dan zo’n 69.000 dollar per jaar, een stijging van maar liefst 20.000 dollar. Zo’n hoog loon is bijzonder, de meeste medewerkers in New York halen dit bij lange na niet.

Peter Ward, voorzitter van The New York Hotel, vond deze deal te goed om af te wijzen. Lisa Linden, woordvoerder van de hotelmedewerkers, is blij met deze deal: “Wij waarderen deze werknemers enorm en willen ze het gevoel geven dat ze recht hebben op een eerlijk loon. Wij hopen dat 70.000 dollar eerlijk genoeg is.” Hotell

Het voorstel pleit er ook voor om hotelmedewerkers, die veel fooien ontvangen, zij zouden een jaarlijkse loonsverhoging van 50 cent per uur moeten krijgen. De hotels kunnen het zich veroorloven om zulke hoge lonen te betalen, omdat de stad nog steeds erg populair is. Het toerisme groeit nog steeds, er komen meer hotels bij, de bezettingsgraad is torenhoog, terwijl de prijzen van een hotelkamer juist stijgen.

Mocht je dus even geen werk hebben, ga dan (als je wilt en durft) naar New York, de hotels zitten te springen om nieuwe werknemers.

 

Lees ook:Hotel Week NYC: Voordelig overnachten in hartje New York
Lees ook:Nieuw bij Marriot: De fooi-enveloppe
Lees ook:Hotel Bon’Aparte in Barchem per direct gesloten
Lees ook:New York jaagt op illegale Airbnb-hotels
Lees ook:Hotels New York starten nieuw hotelmerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>