WK Voetbal: FIFA zet Oranje uit hotel

WK

Het Nederlands Elftal logeert al een tijdje in het Caesar Park Ipanema Hotel in Rio de Janeiro. De mannen wilden daar graag tot en met de finale verblijven, maar de FIFA gooide roet in het eten omdat zij graag hoogwaardigheidsbekleders en sponsors in dit hotel willen onderbrengen. Daarom moesten de mannen vandaag al het hotel verlaten, tot grote ergernis van Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB. Dat meldt de Telegraaf. 

Van Oostveen noemt het ongepast dat Oranje niet tot het einde van het toernooi in het fraaie onderkomen in Rio de Janeiro mag verblijven. “Ik denk dat het niet in het belang van het voetbal is dat sporters moeten wijken. We moesten wel toestemmen om te verhuizen. Als we een hotel tot aan het einde van het toernooi bij de FIFA wilden reserveren, dan moesten we geloof ik ergens 900 meter hoog in de bergen gaan zitten” aldus de directeur.

Vanmiddag is de complete staf vertrokken naar het Pullman Ibirapuera Hotel in Sao Paulo. Onder grote belangstelling van de internationale media arriveerden onze mannen rond 18.30 uur Nederlandse tijd in het hotel. Het hotel is niet nieuw voor Oranje, de mannen logeerden hier al tijdens de derde groepswedstrijd tegen Chili.

In welk hotel de mannen van Oranje na de wedstrijd van woensdag gaan overnachten, is nog niet bekend. ”Afhankelijk van de uitslag bekijken we naar welk hotel het Nederlands elftal verhuist. De finale is namelijk in Rio de Janeiro, de strijd om de derde en vierde plaats in Brasilia. Het is gewoon jammer dat het zo moet. De spelers zijn gewend aan het hotel. En dan moeten ze misschien voor de belangrijkste wedstrijd van hun loopbaan uitwijken. Vier jaar geleden in Zuid-Afrika was het niet anders.” Aldus van Oostveen.

En we hopen natuurlijk op een goed en rustig hotel in Rio!

Lees ook:WK Voetbal: FIFA ontkent uit hotel gooien van Oranje
Lees ook:Veel mis met hotel van Oranje in Brazilië
Lees ook:WK Voetbal: Hotel de Koningsherberg dicht tijdens wedstrijd dankzij Facebook
Lees ook:Oranjehotel trekt veel fans en politie
Lees ook:Oranje logeert in Sheraton Kraków Hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>