WK Voetbal: FIFA ontkent uit hotel gooien van Oranje

WK

Gisteren schreef ik nog over het feit dat de KNVB niet blij was met de beslissing van de FIFA, om het Nederlands Elftal en hun gevolg naar een ander hotel te verhuizen, aangezien er een paar belangrijke bobo’s in het hotel moesten overnachten. De FIFA heeft nu gereageerd en ligt absoluut niet wakker van deze kritiek.

De KNVB bracht zondag naar buiten dat het Nederlands elftal gedwongen is om de vaste verblijfplaats in Rio te verlaten, omdat de FIFA daar allerlei bobo’s en andere machtige mannen wil herbergen.  ”We moesten wel toestemmen. Het is gewoon jammer dat het zo moet.” liet directeur Bert van Oostveen weten.

De internationale voetbalbond ziet dit anders. ”Zoals alle ploegen was Nederland verplicht om in het basiskamp te blijven tot na de groepsfase .Het is aan de bonden zelf of zij langer willen boeken. Ze kunnen bepalen of ze gaan hoppen tussen de speelsteden of dat ze een langer contract afsluiten met het hotel. Als de ploegen uit de catalogus kiezen welk basiskamp ze willen hebben, doen ze zelf de onderhandelingen met het hotel. De KNVB heeft besloten om het basiskamp te boeken tot 7 juli. Het was dus volledig aan de bond om, toen ze onderhandelde met het hotel, de dag van vertrek te bepalen, ” laat woordvoerster Delia Fischer aan Voetbal International weten.

De bond bevestigt wel dat er onlangs een verzoek uit Nederland is gekomen om langer te blijven. De kamers waren toen echter allemaal al weer verhuurd. ”We zijn tot besluit gekomen dat het te moeilijk is om andere mensen elders te plaatsen”, aldus Fischer. Overigens moeten ook de mogelijke tegenstanders van Oranje een nieuwe verblijfplaats opzoeken, omdat Brazilië en Duitsland niet in Rio verbleven.

Lees ook:WK Voetbal: FIFA zet Oranje uit hotel
Lees ook:Spannend! Overnachten als James Bond
Lees ook:Foutje: Niet annuleren hotelkamers kost Belgische voetbalbond 3 ton
Lees ook:WK Voetbal: Belgische voetbalbobo’s gestraft voor vergeten hotel
Lees ook:Spannend! Overnachten als James Bond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>