Dubai wil 100 hotels in overdekte stad bouwen

dubai

Dubai heeft weer eens wat nieuws bedacht. Het stinkend rijke emiraat wil graag een stad in de woestijn bouwen, geheel overdekt. Het project heet Mall of the World en zal zo’n 7 miljard dollar gaan kosten. Dat meldt Bright.nl

Afgelopen week werd er een video gepresenteerd waarin de extreem ambitieuze plannen worden uitgelegd. De stad, zo’n 4,5 kilometer groot in oppervlakte, zal geheel bedenkt worden met een glazen koepel. In de winter kan het dak open om frisse lucht door te laten. In die stad moeten zo’n 100 hotels en appartementen komen te staan, goed voor 20.000 hotelkamers.

De overdekte stad moet het grootste winkelcentrum ter wereld worden en krijgt verschillende wijken zoals Broadway, Ramblas en Oxford Street. Dubai en Sjeik Mohammed verwachten dat de stad jaarlijks 180 miljoen bezoekers zal trekken. ”Onze ambitie mikt hoger dan seizoenstoerisme. Toerisme is de motor van onze economie en ons doel is om de Verenigde Arabische Emiraten het hele jaar door een aantrekkelijke vakantiebestemming te maken.”

Gelukkig krijgt de hele stad airco, want met zo’n 50 graden in de zomer, onder een glazen koepel, zou iedereen wegsmelten. Wanneer de bouw begint en wanneer de eerste gasten gebruik kunnen maken van de stad is nog niet bekend.

Lees ook:Bizarre Hotels: Onderwaterhotel in Dubai
Lees ook:Booking.com bereikt miljoenste accommodatie
Lees ook:Hotelstop in Barcelona
Lees ook:Het enige 7-sterren hotel ter wereld
Lees ook:Plannen voor hotel bij Toverland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>