Bizar: Man springt van dak hotel in zwembad

balconia

Deze week is er een filmpje op Youtube opgedoken van een man die een compleet krankzinnige stunt uithaalt: Hij springt in het zwembad. Dat is op zich niet zo bizar, maar wel als je weet dat hij van zeer grote hoogte springt, namelijk vanaf het dak van zijn hotel.

Elke zomer is het weer raak, dronken jongeren vinden het leuk en spannend om, vanaf een grote hoogte, zo in het hotelzwembad te jumpen. Vooral in Spanje is dit een vrij ‘populair’ spel. In de Spaanse media wordt het springen van hoteldaken en -balcons ’balconing’ genoemd.

De jongen heeft het geluk dat hij tijdens zijn stunt niet gewond is geraakt. In Spanje zijn deze zomer namelijk al tal van ongelukken gebeurd met toeristen die zulke stunts uithalen. Zo waren er 2 weken geleden al 3 ongelukken in 1 weekend, waarvan 1 met een fatale afloop.

De populaire badplaatsen in Spanje, zoals Malgrat de Mar en Barcelona, doen er alles aan om dit soort ongelukken te voorkomen en zijn dan ook een campagne begonnen om deze trend te stoppen. Of het lukt is een tweede.

Lees ook:Tourorganisatie annuleert 400 hotelkamers in Utrecht
Lees ook:Onderzoek: Spaanse en Turkse hotelzwembaden levensgevaarlijk
Lees ook:Weer illegaal hotel gesloten op de Nieuwezijds Voorburgwal Amsterdam
Lees ook:Vanaf zaterdag: Meldpunt illegale Amsterdamse hotels hele jaar bereikbaar
Lees ook:Hotelmoordenaar Ibiza opgepakt in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>