Sultan Brunei wil hotels kopen, activisten protesteren

 

theplazaDe veelbesproken sultan van Brunei is van plan om 2 hotels in New York en 1 in Londen te kopen. Activisten van Human Rights Campaign pikken dit niet, willen deze plannen voorkomen en komen dan ook in actie. Dat meldt mijn collega van gay.blog.nl.

De sultan van Brunei, rijk geworden door de olie en goed voor 13 miljard dollar, kwam in april dit jaar zeer negatief in het nieuws. De sultan ondertekende een paar omstreden wetten. 1 wet die de sultan heeft goedgekeurd bestraft homoseksualiteit met dood door steniging. Bekende Amerikanen hoorden dit nieuws, pikten dit niet en gingen massaal de straat op om te protesteren. Zo protesteerden Ellen Degeneres en Stephan Fry voor het beroemde Beverly Hills Hotel, waar de sultan ook eigenaar van is. Gevolg: Gasten bleven weg, personeel werd ontslagen en de gemeente smeekte de sultan om zijn hotel te verkopen. Tot dusver zonder resultaat.

De sultan heeft nu zijn oog laten vallen op het sjieke Plaza Hotel en het Dream Downtown Hotel in New York en het Grosvenor House Hotel in Londen. Subrata Roy, de huidige eigenaar, wil van deze hotels af. Hij zit nu zeepjes te tellen in een cel in India en kan de torenhoge borg niet betalen. Met de verkoop van zijn hotels hoopt hij weer vrij te komen,

Ty Cobb, een medewerker van Human Rights Campaign pikt dit niet en roept alle New Yorkers op de sultan een bericht te sturen dat hij zijn zaken maar ergens anders moet uitvoeren. “De geldstroom van de hotels in Amerika naar zijn regime moet worden gestopt,” aldus Cobb.

Daily Mail laat weten dat de sultan inmiddels de hoogste bieder is voor deze hotels. Naar verluid zou hij maar liefst 2,2 miljard dollar hebben geboden. Het bod is nog niet geaccepteerd, maar het is al zeker dat veel mensen niet blij zijn met dit nieuws.

Lees ook:Dorchester Hotels lopen 2 miljoen dollar mis
Lees ook:John Legend blijft hotels sultan Brunei boycotten
Lees ook:Waldorf Astoria New York verkocht
Lees ook:John Legend staakt boycot Beverly Hills Hotel
Lees ook:Beverly Hills wil sultan lozen als hoteleigenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>