Foutje: Niet annuleren hotelkamers kost Belgische voetbalbond 3 ton

Brasil

Ken je die mop van die Belg die een hotel reserveerde voor alle spelersvrouwen? De Belgische voetbalbond regelde voor het WK in Brazilie een hotel voor alle spelersvrouwen. De bondscoach besloot om de vrouwen en vriendinnen thuis te laten, maar iemand van de bond vergat het hotel te annuleren. Gevolg: Onnodige kosten van 300.000 euro, foutje bedankt!

Bondscoach Mark Wilmots vond het toch niet zo’n goed idee dat de spelersvrouwen naar Brazilie kwamen en liet weten dat ze de wedstrijden van de Rode Duivels thuis voor de buis mochten bekijken. De Belgische voetbalbond, KBVB, had toen al een hotel voor de vrouwen geboekt. De Bond vergat het hotel te annuleren, waardoor het hotel 3 ton misliep. Die kosten moeten nu dus alsnog betaald worden.

En dat is nog niet alles. De bond reserveerde hotelkamers in het luxueuze Paradise Resort in Mogi das Cruzes, voor de mannen en de staf. Veel van deze hotelkamers zijn niet gebruikt, waardoor de onnodige kosten nog een stuk hoger zijn. Ook is er minder gebruik gemaakt van het gereserveerde vervoer dan gepland was.

De geldkwestie heeft nu tot spanningen binnen de bond geleid. Dat komt ook omdat de directeuren menen recht te hebben op een bonus voor de prestaties van de voetballers. De Rode Duivels kwamen tot de kwartfinale en de bond sleepte hier een bonus van 1 miljoen euro binnen. De directeuren vinden dat ze wel een bonus van 300.000 euro hebben verdiend.

 

Lees ook:WK Voetbal: Belgische voetbalbobo’s gestraft voor vergeten hotel
Lees ook:EK 2016: Rode Duivels reserveren alvast hotel
Lees ook:Oranjehotel trekt veel fans en politie
Lees ook:Spannend! Overnachten als James Bond
Lees ook:WK Voetbal: FIFA ontkent uit hotel gooien van Oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>