Quiet Room Label: Keurmerk en site voor stille hotelkamers

stil

Ben jij een slechte slaper of heb je vaak last van het lawaai in de kamer naast je als je in een hotel overnacht? Dan ben je niet alleen. Wereldwijd klagen hotelgasten het meest over lawaai in of bij hun hotelkamer. Om gasten een echt goede nachtrust te gunnen is daar nu iets op bedacht: Quiet Room® Label.

Het Quiet Room label is een keurmerk voor stille hotelkamers. Het label is een initiatief van Kenniscentrum Geluidsisolatie. Hotels die over dit label beschikken, geven je de garantie dat jouw kamer goed geïsoleerd is tegen hinderlijk geluid. Deze hotels zijn door het Kenniscentrum gecontroleerd en gecertificeerd. Hotel die nog niet zijn gecontroleerd, kunnen zich aanmelden, hun kamers laten doormeten en krijgen een certificaat met keurmerk. Dat keurmerk kunnen ze bij de receptie ophangen, zodat gasten weten dat het hotel stille kamers heeft.

Bij een label hoort natuurlijk ook een overzichtelijke website. Deze week is quiethotelroom.org gelanceerd.  Deze site fungeert als een zoekmachine voor reizigers die hotels met het Quiet Room® label zoeken. Zo is een stille kamer tenminste gegarandeerd. Hotels kunnen zich hier ook aanmelden voor een meting. In de 1e week hebben meer dan 45 hotels zich aangemeld, waaronder hotels van ketens Golden Tulip/Accor en Swissotel.

De site besteedt, naast de zoekmachine, ook regelmatig aandacht aan de deelnemende hotels. Ook zijn er bloggers actief die je op de hoogte houden van de ontwikkelingen op het gebied van hotellawaai, stilte en het Quiet Room® label.

Ik heb zelf ook even op de site gekeken. Het ziet er allemaal erg overzichtelijk en informatief uit. Er is nog wel een minpuntje, als ik naar stille hotels wil zoeken, kom ik direct op de contact-pagina terecht en dat is volgens mij niet helemaal de bedoeling. De site is nog maar net begonnen, dus het is ze vergeven.

Meer informatie: quiethotelroom.org

Lees ook:Quiet Hotel Awards: Swissôtel Amsterdam in de prijzen gevallen
Lees ook:Nieuw in Amsterdam: Room Mate
Lees ook:Hotel Central in Den Bosch krijgt keurmerk
Lees ook:Student bedenkt nieuw soort boekingssite: Room in a Minute
Lees ook:Golden Tulip Hotel Central Den Bosch krijgt Uitgerust label

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>