Hotelmedewerker sleept Waldorf Astoria in New York voor de rechter

waldorfny

Mohamed Kotbi, een banket-ober die als sinds 1984 in het sjieke Waldorf Astoria New York werkt, kwam in 2011 in het nieuws omdat de hoteldirectie hem dwong om zijn naambordje te veranderen. Zijn naam zou de gasten namelijk afschrikken. Mohamed weigerde, sleepte het hotel voor de rechter, kreeg een vergoeding en dient nu weer een aanklacht in. Dit omdat het hotel hem ontslagen heeft. Dat meldt de New York Post.

2 dagen na de aanslagen op het World Trade Center begon de ellende al. Mohamed moest bij de directie komen die hem vriendelijk verzocht om zijn naam te veranderen in Hector of Edgar. Mohamed pikte dit niet en diende een klacht van discriminatie in bij Federal Equal Employment Opportunity Commission. Dit deed hij in 2005 en 2009 en 2 jaar later kwam deze slepende zaak in het nieuws. Kotbi zei dat hij het hotel niet alleen aanklaagde om de naamsverandering, maar ook omdat Hilton, de eigenaar van het hotel, niets deed tegen pesterijen.

Inmiddels hadden collega’s door wat er aan de hand was en begon hem te pesten en te treiteren. Collega’s noemden Mohamed een terrorist en All-Qaida-jongen. Kotbi won de 1e rechtszaak en kreeg een schadevergoeding van 17.500 dollar. Het hotel heeft Kotbi nu ontslagen om onduidelijke redenen. Kotbi is ontroostbaar en gaat het hotel nu opnieuw voor de rechter slepen.

“Dit was mijn leven. Het is de enige baan die ik ooit heb gehad,” aldus Kotbi. Kotbi gaat nu naar het Hooggerechtshof van Manhattan om zijn ontslag aan te vechten. “Als het recht niet zegeviert voor mijn cliënt en hij krijgt zijn baan niet terug, dan zullen wij voor het hotel gaan protesteren, totdat ze Kotbi weer aannemen”, aldus advocaat Brad Gerstman.

Zowel Hilton, de hoteleigenaar, als Waldorf Astoria weigerden om commentaar te geven.

 

 

Lees ook:Amstel Hotel mag drinkende sommelier niet ontslaan
Lees ook:Kwart werknemers Kurhaus weer aan het werk
Lees ook:Column: Vaste Klant?
Lees ook:Sultan Brunei wil hotels kopen, activisten protesteren
Lees ook:Hotel Lubbelinkhof in Odoorn failliet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>