Piloten Air France staken: Prijzen hotelkamers Parijs schieten omhoog

staking

De piloten van Air France staken al een week. Ze zijn het niet eens met de plannen van hun werkgever en zijn van plan om hun vliegtuigen nog wel een tijdje aan de grond te houden. En daar profiteren andere bedrijven weer van. Zo zijn de prijzen van hotels in Parijs fors gestegen door deze staking. Dit meldt hotelzoekmachine Trivago.

In de hotels op de grootste luchthaven van de Franse hoofdstad, Paris Charles de Gaulle, schoot de prijs van een hotelkamer vorige week al omhoog van 131 euro naar 189 euro per nacht. Ook kamers van hotels op luchthaven Orly zijn aanmerkelijk duurder, in 2 dagen tijd steeg de prijs van een hotelkamer van 130 naar 170 euro.

Trivago meldt: “Er is een duidelijke piek in hotelprijzen zichtbaar in de eerste paar dagen van de staking. Een teken dat een grote groep reizigers door de staking werd verrast en noodgedwongen in een hotel moest overnachten”, schrijft Trivago. “De meeste reizigers die later in de week zouden vertrekken, hebben rekening kunnen houden met de staking. De hotelkamers zijn inmiddels weer tegen een normaal tarief te boeken.”

De piloten zijn sinds maandag in staking uit protest tegen kostenbesparingen en plannen om prijsvechter Transavia verder uit te breiden, terwijl het verlieslatende Europese en binnenlandse netwerk van Air France zelf naar verwachting verder wordt gesaneerd. Die plannen zijn inmiddels weer terug in de ijskast gezet, maar de piloten blijven nog wel even staken, waarschijnlijk nog tot en met volgende week. Deze acties zorgen voor een verlies van 20 miljoen euro per dag voor Air France-KLM.

 

 

 

Lees ook:Staking in Brussel: Hotelkamers massaal geannuleerd
Lees ook:Dure hotels in Utrecht tijdens start Tour de France 2015
Lees ook:Trivago: Nederlandse hotels iets goedkoper in 2014
Lees ook:Werknemers hotel Amigo in Brussel staken
Lees ook:Onderzoek: Amsterdamse hotelkamers duurder in april

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>