Amerikaans hotel krijgt boete van 600.000 dollar voor blokkeren wifi-hotspots

wifii

Het lijkt zo handig, wifi, al dat niet gratis, in je hotel aanbieden. Maar daar kan ook misbruik van worden gemaakt. Het Gaylord Opryland Hotel & Convention Center in Nashville, een hotel van Marriot, deed dat stiekem ook en zou bewust de wifi-hotspots van gasten blokkeren. Gasten waarschuwden de FCC, deze sleepten de hotelketen voor de rechter en het hotel moet nu een forse boete betalen.

Volgens de Amerikaanse telecomwaakhond FCC en zakelijke gasten van het hotel blokkeerde het hotel alle netwerken, behalve die van het hotel zelf. Zo konden de gasten niet hun eigen wifi-hotspot opzetten, maar werden zij gedwongen om van de wifi van het hotel gebruik te maken en daar hing een flink prijskaartje aan. Zo moesten zakelijke gasten die in de vergaderzalen zaten, al snel 1000 dollar per apparaat betalen.

De gasten van het hotel pikten het niet langer en gingen klagen bij het FCC. Deze stelde een onderzoek in en kwam erachter dat het hotel ernstig in de fout was gegaan. Marriot heeft nu een schikking met de waakhond getroffen en moet nu een boete van maar liefst 600.000 dollar, of 479.000 euro, betalen.

Maar dat is nog niet alles, het hotel moet elke drie maanden een verslag uitbrengen aan de FCC over het gebruik van wifi-functionaliteit in al zijn hotels. En dat voor een periode van 3 jaar. Het FCC hoopt hiermee te voorkomen dat het hotel in herhaling valt.

Bron: Tweakers

Lees ook:Marriott wil persoonlijke wifi-hotspots in hotels verbieden
Lees ook:Hilton krijgt boete voor blokkeren wifi-hotspots
Lees ook:Wifi-hotspot-verbod: Marriot wil alleen hotspots in vergaderruimtes verbieden
Lees ook:Google en Microsoft fel tegen wifi-blokkade hotels
Lees ook:Nieuw bij Marriot: Gratis wifi bij rechtstreekse reservering

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>