Waldorf Astoria New York verkocht

waldorfny

Het wereldberoemde Waldorf Astoria hotel in hartje New York stond al sinds februari te koop en is nu dus ook verkocht. De huidige eigenaar, Hilton Worldwide Holdings, heeft het bedrijf verkocht aan een Chinese verzekeraar, Anbang genaamd. En het hotel ging niet weg voor een paar miljoen, de verzekeraar heeft er maar liefst 1.95 miljard dollar voor betaald. In euro’s is dat 1,55 miljard. Dit nieuws maakte Hilton vandaag zelf bekend.

Anbang mag dan de nieuwe eigenaar zijn, Hilton blijft de komende 100 jaar de uitbater van het hotel. Dat staat in een overeenkomst die de 2 bedrijven hebben opgesteld en ondertekend. Hilton wil met de opbrengst van de verkoop graag meer hotels in Amerika kopen. En ze kunnen een paar hotels kopen, aangezien de keten vorig jaar naar de beurs ging en daarmee met 1 klap van de gong 2,35 miljard dollar ophaalden. Hiermee werd Hilton de grootste beursgenoteerde hotelketen ter wereld.

Het Waldorf Astoria Hotel ligt in de beroemde zakenwijk Manhattan en staat hier al sinds 1931. Het hotel heeft meer dan 1200 kamers in allerlei soorten en maten. Dit was het eerste Waldorf Astoria hotel, wereldwijd zijn er nu 27 vestigingen, waarvan 1 in Amsterdam. De Chinese verzekeraar zal het hotel eerst grondig renoveren en daarna officieel heropenen.

Lees ook:Waldorf Astoria in 2013 in Amsterdam
Lees ook:Hotelmedewerker sleept Waldorf Astoria in New York voor de rechter
Lees ook:Gerard Joling boos op Waldorf Astoria Amsterdam
Lees ook:Waldorf Astoria Amsterdam opent op 1 mei
Lees ook:Bee happy!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>