Mogelijk 2 nieuwe hotels in Alkmaar

Alkmaar

In maart schreef ik over de Kunstuitleen in Alkmaar. Het pand, wat eerder de Willebrordusschool en later de Everardus Witteschool heette, was in het bezit van de gemeente en deze had het pand te koop gezet. Er was wel 1 voorwaarde voor de koper: De nieuwe eigenaar moest een nieuw hotel in het pand vestigen.

Na een zoektocht van een paar maanden is het dan eindelijk gelukt. Het pand is verkocht. Wie het pand heeft gekocht, willen zowel de gemeente als de makelaar niet vertellen. Wel laat de makelaar weten dat er grote belangstelling was voor het pand. In het pand komen maximaal 20 hotelkamers. Wanneer het hotel zal openen, is niet bekend.

Maar naast dit nieuwe hotel, krijgt Alkmaar misschien nog wel een nieuw hotel. Het pand waar eerder verzekeraar het Hooge Huys in zat en nog eerder het politiebureau, stond ook te koop en is ook verkocht. Er gaan geruchten dat de nieuwe eigenaar graag een hotel in het pand wil vestigen, met terras. De  gemeente wil hier alleen nog niks over zeggen, ook niet wie de nieuwe eigenaar van dit pand is. Wat wel bekend is, is dat de nieuwe eigenaar nog een keuze uit diverse mogelijkheden kan maken en een hotel in het pand vestigen is zeker mogelijk. alkmaarkaas

2 nieuwe hotels in Alkmaar zou alleen maar goed zijn voor de lokale economie en de werkgelegenheid. De gemeente vindt toerisme dan ook zeer belangrijk voor de lokale economie. Alleen kan de gemeente daar nu nog niet heel erg van profiteren, het aantal hotelkamers zit nu nog onder het landelijke gemiddelde.

Bron: Noordhollandsdagblad.nl 

Lees ook:Alkmaarse school wordt hotel
Lees ook:Nieuw in Alkmaar: Hotel & Lounge MIJ
Lees ook:Voormalig Legermuseum Delft wordt hotel
Lees ook:Te koop: Hotel Werchter
Lees ook:Na commotie: Ondernemer verkoopt Paleis van Justitie door aan Chinese investeerders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>