Voormalig PTT-kantoor in Amsterdam wordt W Hotel

Whotel

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat hotelketen Starwood een Element hotel gaat bouwen in Amsterdam. De hotelketen is blijkbaar dol op onze hoofdstad, want Amsterdam krijgt eind 2015 ook een W Hotel. En dit luxe hotel komt op een bijzondere plek.

De W komt namelijk in het vroegere Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf, vlak achter de Dam. Die naam zegt je waarschijnlijk niks, maar tot 2000 zat het geldkantoor en telefooncentrale van de PTT in dit gebouw. Nostalgie ten top dus, vandaar ook dat dit gebouw een gemeentelijk monument is geworden.

Nadat de PTT in 2000 vertrok, werd het pand grondig verbouwd en kwam er op de begane grond een Albert Heijn en een Gall&Gall. Deze zullen niet wijken voor het hotel en voor de architecten was het dus een uitdaging om iets nieuws en bijzonders te creëren voor de receptie van het nieuwe hotel.

En dat is gelukt. De receptie, lobby en restaurant van het hotel komen bovenin het hotel, op een nieuw te bouwen glazen verdieping. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht over het centrum van Amsterdam. Naast de slijterij zal een nieuwe entree komen, zodat je niet eerst door de supermarkt moet om bij het hotel te komen.

Het hotel is luxe en hip en krijgt maar liefst 5 sterren en 172 kamers. W Hotels is een luxe hotelketen van Starwood Hotels & Resorts Worldwide en is in 1998 gelanceerd als luxe en trendy hotel.

Bron: De Architect

Lees ook:W Hotel Amsterdam wil nu al uitbreiden
Lees ook:Opening W Amsterdam uitgesteld
Lees ook:W Amsterdam opent op 9 oktober
Lees ook:W Amsterdam op zoek naar W Insider
Lees ook:W Amsterdam bijna open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>