W Hotel Amsterdam wil nu al uitbreiden

Whotel

Het W Hotel in Amsterdam is nog niet eens af, maar ze willen nu al uitbreiden. De W komt namelijk in het vroegere Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf, vlak achter de Dam. Naast dit gebouw zit voormalig hoofdkantoor van Kasbank, hotelketen Starwood wil ook dit pand kopen.

Mike Tiedy, senior vicepresident Brand Design & Innovation bij Starwood laat in Zakenreis Magazine weten dat dat gebouw het wellnesscentrum wordt. ”Het gebouw wordt ons wellness centrum. Er zit een fantastische kluis in de kelder die er om schreeuwt een spa te worden. In de hal komt een bar, met een restaurant en een bar op de eerste verdieping, zodat je vanaf de galerij uitkijkt. In de verdiepingen daarboven komen extra hotelkamers.” Hoeveel kamers is niet bekend.

Het Kasbankgebouw is een monumentaal pand, gebouwd in 1906. Eigenaar van dit pand is hotelvastgoedbelegger Stag Europe, dat ook eigenaar van het pand is waar het W Hotel in komt.

Eind 2015 moet het hotel klaar zijn. Het zal een bijzonder hotel worden want de receptie, lobby en restaurant komen niet op de onderste maar op de bovenste verdieping. Dit omdat er een Albert Heijn en een Gall & Gall op de begane grond zijn en deze zullen niet vertrekken. Voor de architecten was dit een hele uitdaging, maar bovenop het dak komt nog een glazen verdieping. Op dat dak komt dan weer een zwembad, waar je een geweldig uitzicht over de stad hebt.

Naast de slijterij zal een nieuwe entree komen, zodat je niet eerst door de supermarkt moet om bij het hotel te komen.

Het hotel is luxe en hip en krijgt maar liefst 5 sterren en 172 kamers. W hotels is een luxe hotelketen van Starwood Hotels & Resorts Worldwide en is in 1998 gelanceerd als luxe en trendy hotel.

Bron: Zakenreis.nl/Zakenreis Magazine december 2014

 

 

Lees ook:Voormalig PTT-kantoor in Amsterdam wordt W Hotel
Lees ook:Opening W Amsterdam uitgesteld
Lees ook:W Amsterdam opent op 9 oktober
Lees ook:W Amsterdam bijna open
Lees ook:W Amsterdam op zoek naar W Insider

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>