Review: Proefslapen, eten en beleven in Van der Valk Veenendaal

testersAfgelopen weekend was het dan zover. 500 gasten waren uitgenodigd om het nieuwe Van der Valk hotel in Veenendaal te testen. Zij mochten kijken of het hotel, na 2 jaar bouwen, wel klaar was voor gebruik. Deze gasten mochten als eerste in het hotel overnachten. De gasten waren er klaar voor… Maar was het hotel wel klaar voor al die gasten?

Deze blog was erbij en mocht als een van de eersten, uren voordat de gasten arriveerden, samen met andere bloggers het hotel en de omgeving verkennen. En dat was een hele belevenis. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik altijd en overal veel te vroeg aanwezig ben en dat was hier nu ook het geval. Op de uitnodiging stond 11 uur, maar ik was er natuurlijk al om half 11. Op de snelweg zie je het grote gebouw al staan, het hotel staat op grote poten en valt dus echt op in de omgeving. Wat ook direct opvalt in het hotel: Er hangen allemaal prachtige foto’s aan de muren, deels van de familie, deels van lokale bedrijven van weleer.

veenendaalfoto

Ik kwam binnen en ik hoorde nog allerlei geboor, geklop en ik zag mensen heen en weer lopen met allerlei spullen. Het was voor iedereen een race tegen de klok om alles op tijd in orde te maken. Wij bloggers kregen koffie/thee en gebak en daarna een rondleiding door het restaurant en de bar, door de keuken en de vergaderzalen om vervolgens via een hotelkamer en de fitness weer in het restaurant te belanden. Daar kregen we een overheerlijke lunch en stapten we daarna op de puch, om de omgeving te verkennen. Back to the fifties dus, maar enig om te doen. Sport Totaal, een organisatie uit Veenendaal, had dit voor ons geregeld. Maar genoeg over mij, nu over het hotel.

Locatie
Het hotel ligt bij Veenendaal en is ideaal gelegen naast de snelweg. Het hotel is ook niet te missen als je op de snelweg rijdt. De grond rondom is nog niet klaar, maar al wel gebruiksklaar gemaakt. Het hotel heeft niet veel ruimte en daarom is er een parkeergarage onder het hotel gemaakt. Van daaruit ga je met de lift direct naar de receptie. Wil je hoger, dan moet je eerst een keycard halen of met de trap gaan. Het hotel ligt op de grens van Gelderland en Utrecht en ligt ideaal gelegen tussen 2 natuurgebieden. Ook de Grebbelinie ligt vlakbij.

Geschiedenis
Het hotel is in 2 jaar gebouwd. Voor een hotel is dit vrij snel. Het concept van Van der Valk is vrij simpel. Iedereen die een nazaat is, neef, nicht, tante, oom, van Van der Valk kan en mag, mits met een goede opleiding natuurlijk, een vestiging runnen. In Veenendaal is Nick Timmers de baas van dit hotel. Met zijn 26 lentes is hij jong, maar niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Zo stond hij op de 1e proefslaapdag gewoon friet te bakken in de keuken en wees hij gasten de weg. Voor een opening is het gebruikelijk dat de familie komt helpen, dat was hier ook het geval.

Receptie/Lobby
De receptie en lobby springen direct in het oog, de receptie is groot en open, maar wel wat eenvoudig. De receptionistes waren vriendelijk en servicegericht. De lobby is klein en is in feite 1 met de receptie.

veenendaalrestaurantRestaurant & Bar
Het restaurant is vrij lang, maar ook smal van opzet. Desalniettemin zit er veel ruimte tussen de tafels en zijn hier veel hoekjes, nissen, gemaakt. Daardoor krijgt het geheel een huiselijke sfeer. Meestal is het rumoerig in een restaurant, maar hier niet. Ondanks de enorme drukte kon je gewoon normaal met elkaar praten. Je zit niemand in de weg. Ideaal. Midden in het restaurant is de wijnkamer, hier kan je aan een grote houten goudgelakte tafel zitten, omringd door flessen wijn. Erg leuk gedaan! Door alle hoekjes kun je niet alles en iedereen zien, voor de gasten een voordeel. voor het personeel iets minder.

Het personeel was erg beleefd en behulpzaam. Het is een mix van heel jong en wat ouder. Voor velen was het die avond de eerste keer dat zij met borden vol eten moesten lopen en uitserveren, maar dit kon je niet merken. Iedereen was behulpzaam, vriendelijk en vooral heel vrolijk. Er is geen sommelier aanwezig, maar er is wel een ober die precies weet welke wijn je bij het gerecht kan schenken.

De bar is een aparte kamer in het restaurant. Ook hier veel oude foto van lokale bedrijven aan de muur en ook hier is de sfeer huiselijk en dat komt mede door de haard en de grote lange tafels. Wil je roken, dan hoef je niet naar buiten, naast de bar is de rokershoek. Deze rokershoek is wel vrij groot en beslaat ongeveer de helft van de bar.

Menukaart
Grote vraag was natuurlijk of de appelmoes met kers er ook was. De keuze is reuze op de kaart en ik had een overheerlijke proeverij als voorgerecht. Zeker een aanrader. Als 2e gang had ik draadjesvlees, hoe Hollands wil je het hebben, maar dat was niet zo’n succes. Deze was niet helemaal gaar, naar mijn mening dan Kan gebeuren, had ik terug moeten geven, maar deed ik niet. Als toetje een dame blanche in een nieuw jasje, al kon ik dat jasje nergens vinden. De chocolademousse was een waterige koffiemousse geworden. Desalniettemin was het eten heerlijk. En die appelmoes met kers? Die was er!

Ontbijtveenendaalontbijt
In het restaurant kun je de hele ochtend ontbijten. Het restaurant heeft een speciaal hoekje waar het ontbijtbuffet staat. Of zeg maar hoek, want je kan hier heerlijk, lekker en veel eten. Er is een groot warm buffet, waar je onder andere bacon, ei, pannenkoeken en bonen op kan scheppen. Hier vind je ook vele soorten muesli, cruesli en cornflakes voor in je melk of yoghurt. Er is zelfs chococruesli, daar ben ik dan weer een groot liefhebber van. Dit alles staat uitgestald in grote glazen potten, erg leuk gedaan! De hagelslag, die ook in potten zit, kun je zelf in potjes strooien, zodat je niet moeilijk hoeft te doen met kleine kartonnen doosjes. Kortom, er is voor elk wat wils hier!

Hotelkamers
Ik mocht in kamer 315 overnachten, een deluxe hotelkamer, met uitzicht over de snelweg en een grote gele M. En luxe, dat was het zeker! De kamer was groot en de badkamer pure verwennerij. Zo was er een groot 2 persoons ligbad die apart van de douche stond. Oppassen geblazen, want de instap is hoog en ik ben niet zo groot. In de douche zelf had je de keuze uit een regendouche of normaal douchen. En zo kon je in deze kamer op 4 manieren douchen. Het bed is groot, hoog en ligt echt heerlijk. Het interieur is wit, wit, wit en het tapijt is in de jaren 80 blijven hangen, maar het past op de een of andere manier gewoon bij de kamer.

Ook een uitvinding: De koffie/thee en bijbehorende warmhoudplaat staat niet op het dressoir, maar is weggestopt in de klerenkast en deze kun je dan weer uitschuiven. Het koelkastje/de minibar staat daar weer onder, net als het kluisje en daar kan makkelijk een laptop in. Eigenlijks kon ik, op het tapijt en het feit dat de raamklink nog ingepakt was, niks vreemds ontdekken in deze splinternieuwe kamer.

Naast de deluxe kamers zijn er ook comfort kamers en Superior Hotelkamers met bubbelbad. Overnachten in een suite met eigen sauna of een suite met een eigen bioscoop kan ook. De Wellness Suites waren tijdens het proefslaapweekend nog niet af, hopelijk zijn de kamers dat nu wel.

Wat opvalt is dat de gangen ruimer zijn dan andere hotels, de gangen hebben dan wel weer hetzelfde tapijt als op de kamers, maar ook hier staat het niet oubollig, maar past het gewoon bij het hotel.

Wellness
Het hotel heeft ook een wellness. In die wellness kun je zowel fitnessen als heerlijk relaxen in de sauna of het stoombad. Tijdens de rondleiding zag ik dat de fitness al helemaal af was, je sport hier met uitzicht, maar dat het sauna-gedeelte nog helemaal niet af was. Zo hing het plafondsysteem niet in het plafond, maar eerder op de grond en werden de ramen van alle sauna’s nog gelapt. Ook waren de mannen nog druk bezig met boren. Maar 5 uur later, toen de proefslapers konden inchecken, was alles af en konden de gasten relaxen.

Vergaderruimtes
Het hotel richt zich op zowel de gewone gast als de zakengast en dat is te merken. Op de eerste verdieping zijn er maar liefst 15 zalen, van zeer klein tot heel groot, ideaal voor vergaderingen, feesten en partijen Die zalen hebben allemaal een naam gekregen, namelijk die van de eerste 15 Valk-hotels. In elke kamer zie je dan ook een grote oude foto van dat hotel. In de grootste vergaderzaal kun je ook dineren.

Na het heerlijke ontbijt, de douche en het feit dat ik eigenlijks niet weg wilde uit deze kamer moest ik helaas toch uitchecken. Ik heb de keycard weer ingeleverd en mocht daarna direct naar de lobby, waar mij gevraagd werd naar tips of op- en aanmerkingen. En die had ik wel.

Verbeterpunten:

  • De wifi liet mij de hele tijd in de steek. Er was weinig tot geen verbinding met internet en ik hoorde dat er meer mensen waren die hier last van hadden. Dat was jammer en ik heb dit uiteraard gemeld.
  • Wegens ruimtegebrek weet ik dat het niet kan, maar een zwembad in het hotel zou wel leuk zijn
  • De receptie oogt wat kaal en is nog een beetje saai.
  • In de toiletten staan de blowers in de wasbak, waardoor je eerder natter dan droger wordt. Wel een grappig gezicht, maar niet echt de bedoeling.

De pluspunten

  • Huiselijke sfeer in zowel de bar als het restaurant
  • Vriendelijk personeel
  • Vlotte bediening (Ondanks de drukte)
  • Leuk kinderhoekje
  • Grote parkeergarage
  • Goede samenwerking met lokale bedrijven

Kortom, Hotel Veenendaal is een leuk, nieuw en fris hotel in een huiselijke sfeer. Ook voor de omgeving is dit nieuwe hotel een aanwinst. Ben je enthousiast geworden en wil je zelf ook eens in dit hotel overnachten, dan kan dat! Speciaal voor de opening is er een nieuw arrangement in het leven geroepen: De Openingsknaller. Voor slechts € 49,50 overnacht je 1 nacht in een hotelkamer. Dit is inclusief welkomstdrankje in de bar, ontbijtbuffet en kosteloos gebruik van de wellness en fitness.

Als ik een cijfer mocht geven, krijgt het hotel toch een dikke 8 op de schaal van Lianne! En de hamvraag: Is het hotel klaar voor gebruik? Jazeker!

Hotel Veenendaal
Bastion 73, Veenendaal
Meer info, prijzen en reserveren kan hier: hotelveenendaal.com

veenendalob

Uitzicht op de lobby

veenendaalpot

Ontbijt: Alles in glazen potten

veenendaalpiet

Ook de pieten mogen het hotel testen

 

 

 

 

 

Lees ook:Tip: Gratis proefslapen bij Van der Valk Veenendaal
Lees ook:Veel belangstelling voor gratis overnachting Van der Valk Veenendaal
Lees ook:Van der Valk Veenendaal krijgt 5 Vergaderhamers
Lees ook:Vandaag: Proefslapen Van der Valk Hotel Veenendaal
Lees ook:Nieuw in Sittard: Hampshire Hotel Fitland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>