Oeps: Hotelgast moet 300 euro betalen voor dagje wifi

wifi

Een Britse gast die onlangs in The Majestic Barriere Hotel in Cannes overnachtte, moest wel even slikken toen zij bij het uitchecken de rekening kreeg. Ze moest namelijk bijbetalen voor de wifi, die ze maar 1 dag had gebruikt. En niet een paar tientjes, nee 300 euro, dat moest ze betalen. Oeps.

De gast was woest en de receptioniste legde uit dat het hotel 3 verschillende soorten wifi had, van heel langzaam tot heel snel. De langzame versie was maar 9 euro per dag en de snelle versie 291 euro duurder. De gast wist dit niet en vroeg, nog altijd schreeuwend en tierend, naar de manager. De manager kwam en legde uit dat, als een gast wifi wil, deze uit de verschillende soorten kan kiezen en dat hier ook de prijzen bij staan vermeld.

De gaste weigerde de rekening te betalen en de manager bood ter compensatie een aangepaste rekening aan. Nu hoefde de gast geen 300 te betalen, maar 9 euro. En die aanbieding nam de gast natuurlijk graag aan. Om vervolgens met dit verhaal naar The Telegraph te gaan.

Een woordvoerder van het hotel laat weten dat de 3 versies vrij nieuw zijn en 2 maanden geleden zijn ingevoerd. Voorheen moest iedereen gewoon 15 euro per dag betalen. Nu gebruikt haast niemand de snelle variant. Zo’n 90% van de gasten kiest voor de langzame versie, wat ook wel logisch is, want wie gaat er nu 300 euro voor internet betalen?

Wat vind jij? Is betalen voor wifi nog van deze tijd? Is het niet wat ouderwets en hoort het hotel dit niet gewoon gratis aan te bieden?

Bron: Telegraph.co.uk

 

Lees ook:Amerikaanse hotels misleiden gasten met stuntprijzen
Lees ook:Nieuw bij Marriot: Gratis wifi bij rechtstreekse reservering
Lees ook:Hotel in Enkhuizen zet paspoort Poolse wanbetaler online
Lees ook:Marriott wil persoonlijke wifi-hotspots in hotels verbieden
Lees ook:14 bakken patat besteld: Louis van One Direction niet blij met hotelrekening

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>