Roebelcrisis: Hotels Rusland goedkoop

Ben je nog op zoek naar een goedkoop hotel? En wil jij dolgraag nog eens naar Rusland reizen? Dan is nu het moment om een hotel te boeken. In Rusland heerst momenteel een roebelcrisis, de munt is niks meer waard en hotelkamers zijn ineens een stuk goedkoper voor de buitenlandse reiziger geworden.

Volgens Trivago zijn de kamerprijzen voor hotels in Moskou en andere grote steden 36% lager  dan een jaar geleden, omgerekend naar buitenlandse valuta. En die daling komt niet zomaar uit de lucht vallen. Zo zit de economie van Rusland al een dikke maand in de problemen. De olieprijs is maar aan het dalen en dat levert voor de Russen haast niks meer op. Ook hebben Westerse landen Rusland een aantal sancties opgelegd.

Zo ligt de handel naar het Westen al een tijdje stil, er zijn amper inkomsten meer en daar kan de roebel niet zo goed tegen, de waarde daarvan halveerde en is bijna niks meer waard. En daar profiteren de toeristen weer van, door de gunstige wisselkoers is een duur hotel in Moskou ineens stukken goedkoper geworden. Moest je eerst honderden euro’s neerleggen, nu kun je al voor 100 euro in een goed hotel overnachten.

En de Russen zelf? Zij zien hun koopkracht dalen en kunnen amper meer iets betalen. Zo kunnen de Russen ook ineens niet meer naar het buitenland op vakantie, 50% van de Russen geeft aan dit niet meer te kunnen betalen en blijven thuis.  Ook voelen veel Russen zich in het Westen niet meer gewenst en blijven dus maar thuis. En doordat de Russen niet meer op reis gaan, vallen veel reisaanbieders om en gaan failliet.

En de Russen die nog wel op vakantie gaan? Die gaan het liefst naar Griekenland en Spanje, all inclusive natuurlijk.

Bron: Zakenreis.nl 

Lees ook:Onderzoek: Meer gasten voor Nederlandse hotels
Lees ook:Hotels balen van ‘goedkope’ boekingsites
Lees ook:Berlijnse hotels komen met hondenbelasting
Lees ook:Tourorganisatie annuleert 400 hotelkamers in Utrecht
Lees ook:Staking in Brussel: Hotelkamers massaal geannuleerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>