John Legend blijft hotels sultan Brunei boycotten

Dorchester

Vorig jaar riepen bekende celebs als Ellen Degeneres en Stephen Fry op om alle hotels van de Dorchester Collection, waar de sultan van Brunei eigenaar van is, te boycotten. Het is een tijdje stil geweest rond die boycot, maar de sterren geven niet op en blijven de hotels mijden. Zo ook John Legend.

De sultan van Brunei voerde vorig jaar een aantal strenge en controversiële wetten in in Brunei. De rijke sultan had bedacht dat mensen die in Brunei homoseksuele contacten hebben, veroordeeld moeten worden tot een celstraf van 10 jaar of de doodstraf, door middel van steniging. Bekende Hollywoodsterren en ontwerpers pikten dit niet en gingen protesteren bij het Beverly Hills Hotel. Dit hotel is ook eigendom van de sultan.

Gevolg was dat sterren wegbleven, feesten werden geannuleerd, toeristen niet meer in de hotel kwamen overnachten en de keten al snel een verlies leed van 2 miljoen dollar. En tot op de dag van vandaag komen de celebs nog steeds niet in deze hotels, waaronder nu dus ook John Legend.

Legend staat op de voorpagina van Los Angeles Confidential. En omdat de zanger op de voorpagina staat, wilde het blad dit groots vieren. Zij organiseerden een feest in Hotel Pink Palace. En laat dat hotel nou net een hotel van Dorchester zijn. Legend was dus niet blij en sloeg het feestje ter ere van hemzelf af. De zanger liet aan het blad weten, dat hij pas komt als het feest ergens anders plaats zal vinden. Het blad liet weten dat ze geen andere locatie meer konden vinden op zo’n korte termijn.

De sultan weigert om zijn strenge wetten in de prullenbak te gooien en zolang deze wetten er nog zijn, zullen de actievoerders blijven protesteren.

Bron: Telegraaf.nl 

 

Lees ook:John Legend staakt boycot Beverly Hills Hotel
Lees ook:Flink verlies sultan door boycot hotels
Lees ook:Sultan Brunei wil hotels kopen, activisten protesteren
Lees ook:Ook Oscars boycotten Dorchester Hotels
Lees ook:Dorchester Hotels lopen 2 miljoen dollar mis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>