Na protest: Minder kamers voor nieuw hotel in Amsterdamse Kinkerbuurt

Op de hoek van de Jan Pieter Heijestraat en de Borgerstraat in Amsterdam komt een nieuw long-stay hotel. De gemeente is blij met deze plannen, maar buurtbewoners van de Kinkerbuurt zijn niet blij met dit hotel. Het hotel komt er, maar nu wel met minder kamers.

Het longstayhotel krijgt naast kamers ook horeca, winkels en een supermarkt. Toen het nieuws in het najaar bekend werd, kwam de buurt gelijk in opstand. Zij willen geen hotel in hun buurt en zien liever dat er nieuwe woningen op de plek van het toekomstige hotel verrijzen. Ook zijn de bewoners bang voor eventuele overlast.

In december hebben buurtbewoners een actiecomité opgericht onder de noemer: Long Stay, No Way. De buurtbewoners zamelden handtekeningen in en eind december leverden de bewoners maar liefst 700 bezwaarschriften in bij het stadsdeel. Maar het stadsdeel piekerde er niet over om de hotelplannen te wijzigen. Het stadsdeel is juist heel erg blij met de komst van dit hotel.

De hotel-exploitant zelf heeft inmiddels ook gereageerd. Het hotel zou 55 kamers krijgen, maar dat worden er nu 43. Dat vertelde de mogelijke hotel-exploitant dinsdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst over de komst van het hotel.

Overigens moet de raad de hotelplannen nog wel even goedkeuren, maar het bestuur in West ziet geen redenen om het nieuwe hotel tegen te houden. Mocht het stadsdeel akkoord gaan met de hotelplannen, dan willen de bewoners naar de centrale stad, of zelfs de Raad van State stappen.

Bron: AT5

Lees ook:Long Stay, No Way: Actiegroep stapt naar rechter om nieuw hotel Kinkerbuurt te verbieden
Lees ook:Longstayhotel: Hotelplannen Amsterdamse Kinkerbuurt goedgekeurd
Lees ook:Na bezwaren: Toch geen nieuw hotel in Roermond
Lees ook:Bezwaren afgewezen: Bouw hotel Aalst kan doorgaan
Lees ook:Buurtbewoners niet blij met komst Conscious Hotel Vondelpark

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>