Nee tegen meer BTW: Gastvrij Nederland start petitie om lage btw-tarief hotels te behouden

amersfoort

Het kabinet heeft plannen om het btw-tarief te verhogen. Het lage tarief zal afgeschaft worden en alles zou dan 15% duurder worden, ook een nachtje slapen in een hotel. Koninklijke Horeca Nederland is, net als de rest van Nederland, niet blij met deze plannen en is nu, samen met andere bedrijven, een petitie gestart.

Volgens horecabondvoorzitter Toon Naber zullen hogere prijzen voor hotelkamers door het afschaffen van het lage btw-tarief, direct leiden tot minder omzet. Hij denkt dat het afschaffen van de lage btw voor de hotels kan leiden tot een verlies van 6000 banen in de 3500 hotels die in Nederland gevestigd zijn. Onderzoeksinstituut NYFER berekende dat afschaffing van het 6% btw-tarief een verlies van 55.000 banen voor de toeristische sector betekent. Bij afschaffing van het 6% btw-tarief voor de hele sector leveren gastvrijheidsbedrijven zo’n 1,5 miljard euro aan omzet in. En de bedrijven hebben het de afgelopen jaren al zo zwaar gehad.

Gastvrijheidsondernemers voeren nu actie om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen bij de consumenten die ook -Nee tegen meer btw- willen. Via twitter, facebook en flyers bij bedrijven worden consumenten opgeroepen hun stem uit te brengen op neetegenmeerbtw.nl. Eind augustus worden de stemmen geteld en aangeboden aan de Tweede Kamer.

 

 

Lees ook:Franse hotels duurder door btw-verhoging
Lees ook:HotelWeek Zomerweek 2016: Voordelig overnachten in luxe hotels
Lees ook:Goedkoop op vakantie dankzij prijzenoorlog
Lees ook:Wachtgebouw kazerne Leiden wordt hotel
Lees ook:Hilton wil 110 hotels openen in 3 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>