Hotelstop in Barcelona

barcelona

Barcelona heeft een nieuwe burgemeester, Ada Colau. En als het aan haar ligt, krijgt de stad zo snel mogelijk een limiet op het aantal toegelaten toeristen. Ze wil Barcelona teruggeven aan de bewoners en daarom voert de burgemeester een hotelstop in.

Veel inwoners van Barcelona zijn de toeristen namelijk helemaal zat. Ze zorgen voor overlast, overnachten voor weinig geld in illegale hotels en volgens de inwoners hebben de autoriteiten geen grip meer op deze toeristen. De burgemeester wil niet dat haar stad een 2e Venetië wordt en wil nu een limiet opstellen.

De burgemeester gaat nu de toekenning van nieuwe hotellicenties een jaar bevriezen, inclusief projecten die reeds gestart zijn. Er komen dus geen nieuwe hotels bij. Een doorn in het oog voor het toerisme en hotelketen Hyatt, die plannen had om een hotel met 5 sterren in de stad te vestigen. In totaal waren er al zo’n 30 licenties uitgegeven, maar deze zijn nu allemaal bevroren.

Het toerisme is in Barcelona goed voor 10 à 12 procent van de economie van de stad. Jaarlijks krijgt Barcelona zo’n 27 miljoen bezoekers over de vloer, 8 miljoen daarvan zijn toeristen en blijven overnachten in de stad.

Bron: Nieuwsblas.be

Lees ook:90.000 Hotelkamers in New York
Lees ook:Burgemeester Amsterdam adviseert toeristen: Ga eens in Rotterdam overnachten
Lees ook:Burgemeester Amsterdam adviseert toeristen: “Ga eens in een andere stad overnachten”
Lees ook:Berlijn wil gedragscode voor toeristen invoeren
Lees ook:Hotelstop? Niet iedereen blij met komst nieuwe hotels in centrum Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>