Raad van State: Sluiting hotel Schiermonnikoog was terecht

schier

Vorig jaar juni moest hotel Zandt aan Zee op Schiermonnikoog de deuren tijdelijk sluiten. Volgens de gemeente voldeed het hotel niet aan de brandveiligheidseisen en moest het hotel per direct dicht. De rechter heeft zich nu over dit vraagstuk gebogen en gaat mee met de gemeente.

Volgens de gemeente was er op het moment van sluiten geen brandmeldingsinstallatie aanwezig en waren de deurposten niet brandveilig. De eigenaar had al vele brieven gekregen met eisen, maar deed hier niks mee. Er moest een rechter aan te pas komen om het hotel te sluiten.

Het hotel mocht pas weer open als de vereiste installaties werden geïnstalleerd. Een maand later waren de installaties geplaatst en mocht het hotel weer open. Maar de hoteleigenaar was het niet eens met de eisen en sleepte de gemeente voor de rechter.

De rechter oordeelt dat het hotel inderdaad over de gewenste installaties behoorde te beschikken. De gemeente wilde de ambtelijke kosten van de bestuursdwang verhalen op de eigenaar, maar dat bedrag, 21.000 euro,  mag de gemeente zelf betalen. De gemeente kan namelijk niet uitleggen wat de ambtenaren hebben gedaan in de 259 uren die ervoor zijn geschreven.

Bron: Dagblad van het noorden

 

Lees ook:Hotel Zandt aan Zee op Schiermonnikoog mag weer open
Lees ook:Eigenaar gesloten Economy Hotel Utrecht stapt naar Raad van State
Lees ook:Rechter beslist: Utrechts sekshotel blijft gesloten
Lees ook:Hotel Zandt aan Zee ten onrechte gesloten
Lees ook:Hotel Zandt aan Zee op Schiermonnikoog per direct gesloten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>