Buurtbewoners protesteren tegen komst hotel in Epse

epse

Het café-restaurant De Smid aan de Deventerweg in het Gelderse Epse staat sinds het faillissement in 2011 leeg. Castella Vastgoed heeft nu plannen om het pand om te toveren tot hotel en daar zijn de buurtbewoners absoluut niet blij mee. Ze hebben bezwaren ingediend bij de gemeente.

Het bedrijf wilde eerst een hotel bouwen op de plek waar het café nu staat. Het hotel zou 17 meter hoog worden en 180 kamers krijgen. De dorpsraad en de buurtbewoners waren tegen deze plannen en gingen protesteren. De projectontwikkelaar had zoveel tegenstand ook niet verwacht en paste gelijk de plannen aan. De ontwikkelaar wil nu een hotel met 80 kamers bouwen dat 11 meter hoog zal worden. Maar ook dat wil de buurt niet.

De buurt en de dorpsraad vinden het hotel veel te groot. 55 mensen hebben inmiddels bezwaar gemaakt bij de gemeente. Wat de gemeente met deze bezwaren gaat doen en of het bedrijf zijn plannen weer aan gaat passen, is niet bekend.

Bron: De Stentor

 

Lees ook:Bouwplannen hotel Epse gaan door ondanks bezwaren
Lees ook:Buurtbewoners naar Raad van State om komst hotel Epse
Lees ook:Ondanks bezwaren: Bestemmingsplan Hotel Epse goedgekeurd
Lees ook:Bezwaren afgewezen: Bouw hotel Aalst kan doorgaan
Lees ook:Na bezwaren: Bastion mag toch hotel bouwen in Aalst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>