Long Stay, No Way: Actiegroep stapt naar rechter om nieuw hotel Kinkerbuurt te verbieden

longstaynoway

Bewoners van de Amsterdamse Kinkerbuurt zijn er klaar mee. Zij willen niet dat dat er een nieuw hotel in hun buurt komt en stappen naar de rechter om de komst van een hotel en supermarkt aan de Jan Pieter Heijestraat in West alsnog te laten verbieden.

De buurtbewoners hebben een actiegroep opgericht, Long Stay, No Way. Op de hoek van de Jan Pieter Heijestraat en de Borgerstraat in Amsterdam komt een nieuw long-stay hotel. Het longstayhotel krijgt naast 43 kamers ook horeca, winkels en een supermarkt. Toen het nieuws vorig najaar bekend werd, kwam de buurt gelijk in opstand. Zij willen geen hotel in hun buurt en zien liever dat er nieuwe woningen op de plek van het toekomstige hotel verrijzen. Ook zijn de bewoners bang voor eventuele overlast door het hotel.

In december richtten buurtbewoners een actiecomité op onder de noemer Long Stay, No Way. De buurtbewoners zamelden handtekeningen in en eind december leverden de bewoners maar liefst 700 bezwaarschriften in bij het stadsdeel. Maar het stadsdeel piekerde er niet over om de hotelplannen te wijzigen. stadsdeel West was juist blij met de komst van dit hotel en keurde de plannen al snel goed.

En ook de gemeente heeft de plannen inmiddels goedgekeurd, maar de buurt is nog steeds tegen. De actiegroep stapt nu naar de rechter en hopen dat de rechter het hotel alsnog gaat verbieden.

Bron: AT5

 

Lees ook:Na protest: Minder kamers voor nieuw hotel in Amsterdamse Kinkerbuurt
Lees ook:Longstayhotel: Hotelplannen Amsterdamse Kinkerbuurt goedgekeurd
Lees ook:Buurtbewoners niet blij met komst Conscious Hotel Vondelpark
Lees ook:Buurtbewoners naar Raad van State om komst hotel Epse
Lees ook:Na protesten: Komst Aziatisch themahotel in Amsterdam geschrapt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>