Brand hotel Dubai veroorzaakt door kortsluiting

Op oudejaarsavond brak er brand uit in het Adress Hotel in Dubai. De oorzaak van deze helse brand is nu door de politie bekendgemaakt.

Het was druk op straat, de autoriteiten waren druk bezig met de voorbereidingen van de vuurwerkshow 100 meter verderop, die een paar uur later zou beginnen. Opeens brak er brand uit en het vuur sloeg om zich heen. Binnen no time stond het halve hotel, dat 63 verdiepingen telde in de fik. Het gebouw werd geëvacueerd,  15 mensen raakten gewond. 1 gast overleed aan een hartaanval. Pas een dag later was het vuur echt uit en kon het hotel en de politie de schade opnemen. En die schade was groot.

Volgens de politie was er kortsluiting in een spot die het hotel verlichtte. Het vuur ontstond in kabels van de spot tussen de veertiende en vijftiende verdieping. De directie van het hotel heeft laten weten dat het hotel zo snel mogelijk weer zal heropenen.

Lees ook:Hotel Dubai in brand
Lees ook:Na brand: Hotel het Oosten in Hazerswoude-Dorp voorlopig gesloten
Lees ook:Van der Valk Hotel Heerlen tijdelijk gesloten na felle brand
Lees ook:Grote brand in leegstaand hotel in Goedereede
Lees ook:Brand in golfhotel Tiendeveen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>