6 tips voor de perfecte menukaart

10927Geplastificeerd, voorzien van vetvlekken, in leren map met insteekhoezen of digitaal uitgereikt via een iPad; de menukaart kent vele verschijningsvormen. Maar de ene menukaart is de andere niet. Toch geldt: een goede menukaart maakt extra hongerig, dus kan deze er maar beter (letterlijk) vlekkeloos uitzien. Daarom zetten wij enkele tips op een rij voor de perfecte menukaart.

1. Originaliteit
Geef gerechtbeschrijvingen een originele twist passend bij je restaurant of hotel. Dit zit ‘m in de schrijfwijze, maar ook in de schrijfstijl. Poepie chique of juist lekker vlot, zorg dat je menukaart overeenkomt met je huisstijl.

2. Eurotekens
Vermijd eurotekens en vermeld prijzen subtiel. Begin eventueel met het duurste gerecht op de kaart, zodat alles eronder een koopje lijkt.

3. De keuze is reuze
Zorg dat voor voldoende, maar zeker ook niet te veel keuze. Je wilt niet dat mensen verdwaald raken in de menukaart en urenlang over hun bestelling doen.

4. Duidelijke taal
Beschrijf gerechten in duidelijke taal. Het heeft geen zin fancy beschrijvingen toe te voegen als je vervolgens bij elk gerecht tekst en uitleg moet geven.

5. Vlekkeloos
Zorg dat je een menukaart laat drukken, die schoon en netjes blijft. Of het nu is voor een cafetaria of voor een luxe restaurant. Als de menukaarten veel in aanraking komen met vocht is bijvoorbeeld een afwerking met UV lak of mat folie aan te raden.

6. Bestudeer je opties. Van horecakaarten en hotelkaarten tot drankkaarten en dessertkaarten; laat je goed informeren m.b.t papiersoorten en afwerkingen voordat je een keuze maakt. Verschillende drukopties vind je hier.

Geen reacties // Reageer