Privacyschending:Van der Valk Hengelo genomineerd voor Big Brother Award

bigbrother

Het Van der Valk-Hotel in Hengelo maakt kans op een prijs. En het is niet zomaar een prijs, het hotel is namelijk genomineerd voor een Big Brother Award Expertprijs van de stichting Bits of Freedom. Ieder jaar wordt de prijs uitgereikt aan de grootste privacyschender.

Volgens de organisatie is het Van der Valk-hotel langs de A1 kanshebber omdat het ‘standaard en vrijwillig’ zijn gastenlijst aan de politie afstaat. De overheid mag in een concreet onderzoek naar deze informatie vragen, maar sommige hotels, waaronder het betreffende filiaal van Van der Valk, geeft deze lijst volgens de organisatie echter vrijwillig en structureel.

De hotelketen zelf zegt dat ze geen gastenlijsten meer aanleveren, maar de politie ontkent dit. Journalist en expert Bart de Koning concludeert voor deze nominatie: “Het hotel ziet dus al zijn klanten als potentiële hoerenlopers en criminelen.”

Jaarlijks worden zowel de Publieksprijs als de Expertprijs uitgereikt aan de grootste privacyschenders van het afgelopen jaar. Tot en met 27 oktober kan het grote publiek stemmen voor de winnaar van de Publieksprijs. De Big Brother Awards worden op 28 oktober in de Stadsschouwburg in Amsterdam uitgereikt.

Lees ook:Alleen bij Van der Valk: Voordelig overnachten tijdens de Valk Exclusief Hotelweken
Lees ook:Alleen bij Van der Valk: Voordelig overnachten tijdens de Valk Exclusief Hotelweken
Lees ook:Politie rukt uit voor massale vechtpartij van der Valk Vianen
Lees ook:Van der Valk heeft interesse in voormalig Apollo Hotel Zaltbommel
Lees ook:Hotel Award overhandigd aan Postillion Hotel Deventer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>