INK Hotel Amsterdam wint Dutch Hotel Award

dha2016

Afgelopen donderdag was het dan zover, de uitreiking van de Dutch Hotel Award. Het INK Hotel in Amsterdam won de award, maar daar hebben ze wel wat voor moeten doen.

Anders dan andere jaren was er dit jaar geen thema aan de wedstrijd verbonden. Uit de inschrijvingen werden eerst tien genomineerden gekozen en vervolgens zes halve finalisten. Deze presenteerden zich tijdens de halve finale aan de jury, die drie finalisten aanwees. Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, INK Hotel Amsterdam en Sir Albert Hotel waren de genomineerden.

De jury van de Dutch Hotel Award bezocht de finalisten eerder deze maand op één dag alle drie. De finaleopdracht luidde ‘organiseer een pop-up waarbij de kwaliteiten van het team tot hun recht komen’. INK greep hierbij terug op de historie van het pand – een voormalig krantendrukkerij. Gekleed in jaren ’20 stijl tikten dames op straat op ouderwetse typemachines ‘live’ de menukaart, die vervolgens door ‘loopjongens’ aan voorbijgangers werd gepresenteerd.

Het eindoordeel van de jury: “Bij INK is het één groot team, van hoog tot laag. Het héle hotel is een team, knap. Dit is een schoolvoorbeeld van een geheel dat meer is dan de som der delen. De balans tussen commercie en verhaal klopt, waarbij ook de menselijke waarden van de medewerkers niet worden vergeten. Het team leunt op kanjers als chef-kok Tjitze van der Dam en commercieel manager Moreno Forte, de general manager heeft een duidelijk faciliterende rol richting haar team – en die speelt ze met verve.”

De Dutch Hotel Award is een onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd. De Dutch Hotel Award heeft tot doel de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten. De positieve publiciteit zal een bron moeten vormen van inspiratie voor ondernemers, directeuren en medewerkers, waardoor de kwaliteit van dienstverlening en plezier in het vak actief wordt gestimuleerd.

Bron: Misset Horeca

Lees ook:Finalisten Dutch Hotel Award bekend
Lees ook:Hotel Award overhandigd aan Postillion Hotel Deventer
Lees ook:Genomineerden Dutch Hotel Award bekend
Lees ook:Postillion Hotel Deventer wint Dutch Hotel Award
Lees ook:Kruisherenhotel Maastricht wint Dutch Hotel Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>