European Hotel Design Award: Hilton Amsterdam Airport in de prijzen gevallen

hiltonschipholl

Het Hilton hotel op Schiphol is nog maar net een jaar geopend, maar is nu al in de prijzen gevallen.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol won afgelopen maandag 21 november in Londen de European Hotel Design Award voor beste nieuwbouwhotel van 2016. Het hotel is een ontwerp van het gerenommeerde Nederlandse bureau Mecanoo architecten en is ontwikkeld door en eigendom van Schiphol Real Estate.

Met zijn iconische kubusvorm en het ruitvormige gevelpatroon is het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol een imposant herkenningspunt. Het spectaculaire atrium van 42 meter hoog met een glazen plafond is de belangrijkste ontmoetingsruimte van het hotel. “Het hotel beantwoordt op slimme manier aan de wensen van de opdrachtgever om een nieuw landmark te ontwerpen voor de luchthaven,” aldus het juryrapport. “Het is een gedurfd architecturaal statement op deze plek.”

Het hotel beschikt over 433 hotelkamers, 23 vergaderzalen, een heuse ballroom, een fitness en een spa. Gasten kunnen kiezen uit 8 verschillende kamertypen. Kamerprijzen variëren van 249 euro tot 929 euro.

De European Hotel Design Awards worden jaarlijks toegekend aan de architecten en ontwerpers van de beste nieuwe hotelprojecten in Europa. De professionele jury beoordeelt op creativiteit, innovatie en kwaliteit. In de categorie architectuurnieuwbouw versloeg het Hilton op Schiphol concurrenten uit Istanbul, London, München, Mallorca en Sarajevo.

Lees ook:Nieuw op Schiphol: Hilton Amsterdam Airport Schiphol
Lees ook:Hilton Hotel Schiphol eerder open
Lees ook:‘Oude’ Hilton Hotel Schiphol gesloten
Lees ook:Hilton Schiphol 2 maanden later open
Lees ook:Filmpje: Bouw van nieuwe Hilton-hotel Schiphol in 45 seconden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>