Nieuw in Leeuwarden: Hotelkamerboompod De Uil

Zojuist is de hotelkamerboompod de Uil in Leeuwarden door de wethouder van recreatie en toerisme officieel geopend. En dit is een vrij bijzonder hotel, want de Uil is namelijk een boomhut met een hotelkamer.

De hotelboomhutkamer staat, of eerlijk gezegd, hangt aan de Zuidergrachtswal, vlakbij voormalig gevangenis Blokhuispoort. De hotelkamer is bedacht door ondernemer Oane Hoekstra. Hij liet zich vooral inspireren door Harlingen, waar je kan slapen in een reddingsboot of in een oude havenkraan.

De ondernemer heeft de hotelkamer samen met Technotrain ontworpen, ontwikkeld en gebouwd. Technotrain is een bedrijf uit Dokkum welke gespecialiseerd is in freeswerk voor de hout- en bouwindustrie. Het plan is om de hotelkamer, ook wel Pod genoemd, tot 2018 in de boom te laten hangen. Hoekstra wil graag meer van zulke Pods in Leeuwarden neerzetten, voornamelijk op braakliggende terreinen.

De Hotelpod is en zelfstandige verblijfsruimte, vergelijkbaar met een hotelkamer. Het is uitstekend geïsoleerd en voorzien van een overdekte veranda, twin-beds, elektrische verwarming, sanitair (douche, wastafel, toilet) en een pantry. De hut is 4,5 meter breed, 6 meter lang en 3,5 meter hoog.

En ook jij kan de boom in. Je kan de Uil reserveren via Grand Hotel Post Plaza in Leeuwarden. Het hotel heeft een speciaal  3-daags arrangement samengesteld ter waarde van 147,50 per persoon en dat is inclusief overnachting, ontbijt en 1 x diner.  Ook krijg je een routekaart van Leeuwarden en kan je heerlijk ontspannen in de wellness van het hotel.

En wie snel is, kan vanavond al in de bijzondere boomhut slapen voor 91 euro en dat is inclusief ontbijt en een hele lading pers die je op de kiek zet. Ik ga binnenkort ook een nachtje de boom in, jij ook?

Lees ook:Bijzonder overnachten: Leeuwarder boomhuthotelkamer geplaatst
Lees ook:Binnenkijken bij… Alibi Hostel Leeuwarden
Lees ook:Nieuw in 2015: Overnachten in een boomhut in Leeuwarden
Lees ook:Bijzondere hotels: Overnachten in een Boeing-boomhut
Lees ook:Bijzonder: Overnachten in een Boeing boomhut

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuw in Leeuwarden: Hotelkamerboompod De Uil

 1. Arend

  Wat lijkt het me toch een leuke ervaring om een keer in zo’n soort ”boomhut” te overnachten ik heb ook een keer in een havenkraan dat was echt super leuk en vandaar dat dit me ook leuk lijkt. ik ben namelijk wel een avontuurlijk persoon en houd van nieuwe dingen uit proberen.

    /   Reply  / 
  1. Lianne van Veen Auteur

   Wat let je, boek een nachtje! Wel gaaf in een havenkraan zeg!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>