Bijzondere hotels: Overnachten in een zilvermijn

zilver1

Heb je geen last van claustrofobie en ben je niet bang voor diepte? Heb je altijd als eens diep onder de grond willen overnachten? Voor echte daredevils is daar nu de Sala Silvermine Underground Suite, een tweepersoonskamer in een oude zilvermijn in Zweden, 155 meter onder de grond.

De mijn heeft 1 suite, voor 2 personen. Na een rondleiding met een gids door de mijn, kom je aan in de suite. De gids geeft je nog snel een mandje met eten en drinken mee, voordat deze weer naar boven vertrekt en jullie helemaal alleen in de zilvermijn zijn. In de ochtend komt de gids weer langs met een lekker ontbijtje. Na het ontbijt neemt de gids jullie weer mee naar boven. Zilver2

In de mijn is een groot bed, met 2 stoelen, welke verlicht wordt met kaarsen. In een ander vertrek vind je een tafel met stoelen, waar je je ontbijt kunt nuttigen. Mobiele telefoons werken niet op deze diepte, maar mocht er toch iets zijn, dan kun je via de intercom de medewerkers van de mijn waarschuwen. Het is verstandig om warme kleding mee te nemen, de temperatuur is, zo diep onder de grond, maar 2 graden, koud dus.

Tijdens de hoogtijdagen van deze mijn, werd er per jaar voor 3 ton aan zilver geproduceerd. De mijn heeft in zijn totaal 400 ton zilver en 40.000 ton lood opgeleverd. Dit werd allemaal met de hand uitgegraven. Het grootste deel van het zilver werd voor munten gebruikt. zilver5

Durf je het toch niet helemaal aan, zo diep onder de grond overnachten? Dan kun je ook alleen een rondleiding door de mijnen doen en overnachten in het hostel bij de mijnen, boven de grond. Het hostel was rond 1920 een kosthuis voor ongetrouwde mannen. Het gebouw heeft 15 tweepersoonskamers met douches en toiletten op de gang. Het hostel heeft een kitchenette en er is WiFi in de woonkamer. Ontbijten kan tussen 8 en 10 in het restaurant.

Voor de echte avonturier heeft het hostel ook nog een survivalparcours, waar je over bomen kan klimmen en in touwen kan zwaaien. Ook kun je in de mijn zelf, onder begeleiding, gaan duiken.zilver4

Een overnachting in de mijn kost je zo’n 3.750 Zweedse kronen, omgerekend is dat 417 euro voor 2 personen.

Sala Silvergruba BA
Drottning Christinas Väg, Sala, Zweden
Meer info op: salasilvergruva

Lees ook:Bijzondere hotels: Overnachten in een zilvermijn
Lees ook:Bijzondere hotels: Overnachten in een zilvermijn
Lees ook:Nieuw in Schaarbeek: Train Hostel
Lees ook:Ondergronds hotel in China
Lees ook:Nieuw in Amsterdam: Hostel ClinkNoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>