Plannen voor luxe hotel bij Doetinchemse Watertoren

doetinchem

De watertoren aan de Oude Terborgseweg in Doetinchem, welke in 1938 gebouwd is, staat al een tijdje leeg en wordt niet meer gebruikt. De eigenaar van de toren, Fernando Smit, had vorig jaar al plannen om hotelsuites in de toren te realiseren. Dat ging niet door, maar Fernando heeft nu wel een ander, soortgelijk, plan voor de Watertoren.

Smit, eigenaar van het bedrijf Playseats, kocht de toren in 2009, maar had toen nog geen plannen met de toren. Die zijn er nu wel. Smit heeft plannen om een vijfsterren hotel te bouwen naast de toren. In de toren zelf komen geen suites meer, maar is er wel plaats voor een restaurant. In het luxe hotel, dat straks direct verbonden is met de toren, is plek voor 20 kamers.

Volgens Smit is er behoefte aan hotels, en zeker een met 5 sterren, in Doetinchem. De 27 hotels met 5 sterren zitten nu allemaal in de Randstad. Smit: “Dan zorgen wij ervoor dat de Achterhoek het 28ste 5 sterrenhotel van Nederland krijgt.” Doetinchem heeft overigens wel 1 hotel met 4 en 1 hotel met 3 sterren. Wanneer de bouw van het hotel begint, is nog niet bekend.

Bron: Gelderlander.nl 

Lees ook:Plannen voor hotelsuites in watertoren Doetinchem
Lees ook:Plannen voor hotel in watertoren Akkrum
Lees ook:Nieuw in Akkrum: Watertorenhotel Nes
Lees ook:Plannen voor budgethotel in Doetinchem
Lees ook:Hotel de Koperen Hoogte gaat sluiten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>