Nieuw in Akkrum: Watertorenhotel Nes

watertorenhotel

Het Friese Akkrum krijgt er een hotel bij. En dit is een bijzonder hotel, want dit zijn 2 luxe hotelkamers in een watertoren.

Als je van Zwolle naar Leeuwarden over de snelweg rijdt, kom je bij Akkrum een apart gebouw tegen. Deze torent hoog boven het dorp uit en is in de hele omgeving te zien. Dit is de watertoren van Nes en is niet meer in gebruik.

De watertoren staat in Nes, een dorpje bij Akkrum, en is in 1957 gebouwd. De watertoren is 41 meter hoog en heeft een waterreservoir van 515 m3. De toren is inmiddels buiten gebruik, de gemeente wilde er vanaf en zette de toren in 2007 te koop voor 35.000 euro. Geen geld dus en projectontwikkelaar Merward Sijperda uit Sneek kocht de watertoren. De gemeente verkocht de toren aan Sijperda, op voorwaarde dat de toren alleen gebruikt zou worden voor toeristisch/recreatieve of educatieve doeleinden, maar dit mocht dan weer geen verkeers-aantrekkende werking hebben.

Lange tijd was onduidelijk wat er met de toren zou gebeuren, tot eind 2014. Sijperda had plannen om het waterreservoir om te toveren tot 2 luxe hotelkamers. De bouw begon in 2015 en das is een hels karwei geweest. Er moesten natuurlijk ramen in de toren komen en het beton was zo dik, dat het weken duurde voordat de bouwvakker erdoor kwamen. Het eindresultaat is des te mooier.

In het voormalige waterreservoir zijn 2 luxe suites gerealiseerd welke de naam AQUA en TURREM dragen. Deze namen zijn afgeleid uit de Latijnse woorden Water en Toren. De suites zijn van alle luxe gemakken voorzien, zo is er gratis wifi, is er airco, zijn de bedden groter dan groot en is er gelukkig een lift die de gasten naar boven brengt. Overnachten kan al vanaf 250 euro, maar daar krijg je dan wel gratis een geweldig uitzicht bij. Het ontbijt kan je laten bezorgen of zelf even naar de bakker om de hoek lopen.

Ben je benieuwd naar bewegende beelden van het watertorenhotel? Die kan je hier bekijken: https://youtu.be/KWn8pcSKQHk

Watertorenhotel Nes (Open vanaf 1 mei)
Kleasterwei 19 Nes/Akkrum

Lees ook:Plannen voor hotel in watertoren Akkrum
Lees ook:6 mei: Opening, open huis en winactie Watertorenhotel Nes
Lees ook:Foto’s: Opening Watertorenhotel Akkrum
Lees ook:Plannen voor hotelsuites in watertoren Doetinchem
Lees ook:Plannen voor luxe hotel bij Doetinchemse Watertoren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>