Crowdfundingsactie: Klooster Goirle haalt 2 ton op binnen half uur

nieuwkerk

Klooster Nieuwkerk Goirle is een pand waar je kan slapen, eten, drinken en vergaderen. Het klooster is erg geliefd en daarom besloten de eigenaren van het bijzondere pand om uit te gaan breiden. Maar voor deze groei is geld nodig en daarom besloten de eigenaren een crowdfundingsactie op te zetten. En dat was een groot succes!

Klooster Nieuwkerk Goirle is prachtig gelegen in de landelijke omgeving vlakbij de Nederlands-Belgische grens. Anke en Frans namen het voormalige klooster in 2012 over, nadat zij er twee jaar eerder – tijdens hun eigen bruiloft – verliefd op werden. Anke: “We zijn begonnen met een ingrijpende verbouwing en dat leverde een unieke plek op waar je kunt vergaderen, vieren, eten en slapen middenin de natuur en de aangename sfeer van het klooster.”

“Helaas moesten we even wachten op de benodigde vergunningen, waardoor we de kamers en brasserie slechts beperkt konden uitbaten.” Desondanks heeft Klooster Nieuwkerk Goirle de afgelopen jaren erg goed gedraaid en een flinke omzetgroei gerealiseerd. Anke: “We houden echt van deze plek en steken onze ziel en zaligheid erin. We willen dat de mensen zich hier thuis voelen en gaan volledig voor ontzorgen en een persoonlijke benadering op maat. Dat waarderen onze klanten; we worden met een 9,1 geroemd om onze service en gastvrijheid. En de locatie scoort maar liefst een 9,5! Op die kracht kunnen we, nu we een volledige horecabestemming zijn en de laatste financieringsbehoefte via crowdfunding rond is, verder bouwen en de groei gaan versnellen.”

Om de groeiplannen van Klooster Nieuwkerk Goirle te verwezenlijken, staken Anke en Frans zelf al wat geld in de uitbreiding, maar dat was niet genoeg. Er was te weinig en dus besloten ze het restant via crowdfunding op te halen. In totaal was € 200.000,- nodig; deels voor investeringen in verbeterde parkeergelegenheid, buitenverlichting, een complete horecakeuken, airconditioning in de feestzaal, het completeren van de hotelkamers voor zakelijke gasten en deels ter aanvulling van het werkkapitaal. Anke en Frans deden hiertoe een beroep op het platform van Collin Crowdfund. En met succes; binnen een recordtempo van een half uur brachten 187 investeerders het totaalbedrag bij elkaar. Gemiddeld investeerden zij € 1070,- in de onderneming. Dat gebeurde in de vorm van een vijfjarige lening tegen een vaste jaarlijkse rente van acht procent. Anke: “Wij zijn ontzettend verrast door de snelheid van deze actie. Dat het enthousiasme voor onze groeiplannen zo groot is, geeft bovendien ontzettend veel energie.” Wil jij nu ook geld inleggen, dat kan helaas niet meer.

Klooster Nieuwkerk Goirle B.V. is een landelijk gelegen voormalig klooster in Nieuwkerk, een gehucht op de Nederlands-Belgische grens tussen Goirle en Poppel (België). Dankzij een grondige verbouwing is er een locatie ontstaan met 5 vergader- en feestruimtes, 20 hotelkamers en een brasserie.

Klooster Nieuwkerk Goirle
Nieuwkerk 2, Goirle

Lees ook:Voormalig klooster Maastricht wordt homohotel
Lees ook:Hotel van Eyck in Maaseik aangesloten bij Different Hotels
Lees ook:Toch geen hotel in klooster Veghel
Lees ook:Plannen voor hotel in voormalig klooster Koningsbosch
Lees ook:Voormalig klooster in Bavel wordt hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>