Nieuw in Groningen: Rebel Rebel Hostel

rebelrebel

Volgend jaar maart schreef ik over de plannen om het eerste containerhostel van Nederland in Groningen te openen. En het zogeheten Rebel Rebel Hostel is nu eindelijk open voor publiek.

De dames Anika Postma en Anna Liefers waren van plan om een rebels containerhostel, het eerste van Groningen, te vestigen op het terrein van de Suikerunie. De dames kochten 8 zeecontainer en toverden deze om tot hippe slaapzalen. Elke container is ingericht als slaapzaal met stapelbedden waar je voordelig kunt overnachten.

De dames vinden duurzaamheid erg belangrijk en dat merk je aan alles. De stapelbedden zijn gemaakt van oude pallets en de meubels halen zij het liefst van rommelmarkten. Verder maken ze gebruik van gerecyclede bouwmaterialen. Ook wordt er op het terrein duurzame energie opgewekt.

Dat waren mooie plannen, maar om deze uit te voeren was er wel geld nodig. Een crowdfundingsactie werd gestart en deze was zeer succesvol. Het Rebel Rebel Hostel is inmiddels al een maandje open.

Het hostel biedt plaats voor 27 gasten, overnachten kan al vanaf 20 euro per nacht. De containers/kamers hebben allemaal aparte namen. Gek van planten? Dan overnacht je in de Jungle Room. En wil je liever niet met anderen op een zaal slapen, dan boek je de Queen Kitsch.

Het hostel heeft naast de slaapzalen ook een gastkeuken, een kleine bar en duurzame toiletten. En die toiletten en douchen zitten in een speciale container, het is dus wel handig om een badjas en slippers mee te nemen. De wifi is gratis, er zijn kluisjes en er is een mini-shop. Oh en elke maand zijn er wel activiteiten in het hostel.

Binnenkort ga ik ook naar de rebelse dames en maak foto’s van het hostel. En die foto’s krijg je dan weer op deze pagina te zien.

Rebel Rebel Hostel
Energieweg 10, Groningen

 

Lees ook:Crowdfundingsactie Rebel Rebel Hostel Groningen groot succes
Lees ook:Rebel Rebel Hostel: Crowdfundingsactie voor hostel op terrein Suikerunie
Lees ook:Hoe is het nu met… De SugarSuite in Groningen?
Lees ook:Nieuw in Amsterdam: Hostel ClinkNoord
Lees ook:Sugarsuite: Groningen krijgt een één-kamer-hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>