Betaalsysteem Hyatt Hotels gehackt door cybercriminelen

pc

Hotelketen Hyatt Hotels is slachtoffer geworden van cybercriminelen. De hotelketen heeft ontdekt dat er een hack in het betaalsysteem van Hyatt zat.

3 weken geleden ontdekte Hyatt dat het betaalsysteem gehackt was. Er was malware op diverse computers aangetroffen. Hackers gaan dan op zoek naar gaten in de software en kunnen zo een computer infecteren. Hackers krijgen zo toegang tot het systeem en kunnen zo gevoelige informatie stelen. De laatste maanden hebben cybercriminelen het vooral gemunt op grote hotelketens. Een maand geleden werden Hilton, Trump Hotel Collection en Starwood nog gehackt en nu was het de beurt aan Hyatt.

Hyatt weet niet hoe groot de hack was, hoeveel hotels zijn getroffen en het is ook onduidelijk of er gegevens van klanten zijn gestolen. De hotelketen heeft 627 hotels in 52 landen en adviseert klanten nu om hun betaalgegevens goed te controleren. Hyatt heeft nu een speciale site in het leven geroepen om klanten op de hoogte te houden van het onderzoek naar de hack.

Lees ook:Hyatt publiceert lijst met gehackte hotels
Lees ook:Betaalsysteem Rosen Hotels & Resorts besmet met malware
Lees ook:Hotelketen Hilton waarschuwt klanten om hack betaalsystemen
Lees ook:Nieuw bij Hyatt Hotels: Gratis wifi!
Lees ook:Bedrijven doelwit van cyberspionage via wifi-netwerk hotels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>