Dit Italiaanse hotel wacht al 61 jaar op gasten

sicilie

Op Sicilië staat Grande Hotel de Calogero, een hotel met 300 kamers. Het hotel staat op een prachtige locatie en is al 60 jaar oud, maar dat is geen reden voor een feestje. Het hotel heeft namelijk nog nooit 1 gast ontvangen.

In 1954 ging de bouw van start en het was de bedoeling dat het hotel een jaar later de deuren zou openen. Het hotel stond immers op een prachtige plek, naast een imposante basiliek en op loopafstand van een natuurlijke spa. Maar het zou maar liefst 30 jaar duren voordat het hotel officieel kon worden geopend.

In 1984 werd het hotel eindelijk opgeleverd, het hotel was klaar om gasten te ontvangen, maar het bestuur van Sicilië, die de hele bouw had gefinancierd, was vergeten om een budget te reserveren voor de exploitatie van het hotel. Er was ook geen geld om het personeel te betalen. En dus ging het hele feest niet door.

Het hotel bleef leeg en na een aantal jaren raakte het hotel in verval. Het bestuur zag het met lede ogen aan en besloot het hotel te renoveren en om alvast een exploitant te zoeken, die fout wilden ze namelijk niet nog een keer maken. Een groep lokale zakenmensen wilde het hotel wel beheren. In 1993 was het dan zover, het hotel kon eindelijk open. Er was een groot openingsfeest, maar tijdens dat feest ontdekten gasten al dat er iets mis was. Het hotel was namelijk niet aangesloten op de riolering en het hotel ging weer op slot. De beheerders van het hotel kregen maar liefst 700.000 euro om het probleem op te lossen.

6 jaar later, in 1999, was het hotel eindelijk aangesloten op de riolering, kon het hotel weer open, maar een dag na het feest ging het hotel weer op slot. Waarom het hotel weer gesloten was, is niet duidelijk. 1 jaar later ging het hotel plotseling weer open, maar nu gooide de lokale overheid weer roet in het eten. Het bestuur was namelijk vergeten om een vergunning voor het hotel aan te vragen. Het hotel ging weer op slot..

Het hotel is inmiddels een echt spookhotel geworden en het is maar de vraag of het hotel ooit echt zijn deuren zal openen.

Lees ook:Nieuwe eigenaren voor Hotel Berg en Dal in De Lutte
Lees ook:Verbouwing en nieuwe huurder voor Hotel Berg en Dal in De Lutte
Lees ook:Vliegveld New York wordt hotel
Lees ook:‘Tijdelijk’ gesloten: Krijgt Hotel Scholtenhagen in Haaksbergen nieuwe eigenaren?
Lees ook:Na strenge controles: Hotel Hoogeveen voldoet weer aan alle brandveiligheidseisen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>