Hotel Dubai in brand

Bron: Reuters

Bron: Reuters

Op dit moment staat het Adress Hotel in Dubai in brand.

De brand brak ongeveer een uur geleden uit. Vlakbij het hotel zijn momenteel de voorbereidingen voor een grote vuurwerkshow in volle gang. Het is druk op straat en op twitter verschijnen de eerste beelden. Het hotel staat voor een groot gedeelte in brand, mensen rennen in paniek over straat. Volgens de brandweer startte de brand op de 20 verdieping en verspreidde het vuur zich razendsnel.

Het Adress Hotel staat vlakbij de wolkenkrabber Burj Khalifa, het grootste gebouw van Dubai. Het gebouw waar het hotel in zetelt, is 300 meter hoog en beschikt over 200 hotelkamers. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer is druk bezig om het vuur met alle macht te blussen.

Beelden van hoe de brand begon zijn via deze link te bekijken. De site van RTL Nieuws zendt momenteel een livestream uit van deze heftige brand.

Later meer…

Lees ook:Brand hotel Dubai veroorzaakt door kortsluiting
Lees ook:Dode bij uitslaande brand in centrum Amsterdam
Lees ook:Grote brand in Hotel Hof van Wageningen
Lees ook:Grote brand in Marriot Hotel Den Haag
Lees ook:Grote brand in leegstaand hotel in Goedereede

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hotel Dubai in brand

  1. Salute

    Door de ramp met de Towers heb ik geleerd en dat wordt nu weer door de brand in de wolkenkrabber in Dubai wordt bevestigd, dat je nooit in zo’n hoog gebouw moet willen wonen.

    Want als er brand uitbreekt werken de liften meestal niet meer en dan is de kans groot dat je ten dode bent opgeschreven. Ook nu blijkt dat het ontwerp van de prestige project niet of onvoldoende brandveilig is ontworpen.
    is de kans klein dat je heelhuids het pand kunt verlaten

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>