Hyatt publiceert lijst met gehackte hotels

pc

Een maand geleden kwam het nieuws naar buiten dat er een hack in het betaalsysteem van hotelketen Hyatt zat. De hotelketen waarschuwde meteen zijn klanten, ging op onderzoek uit en heeft nu een lijst gepubliceerd met hotels die het doelwit zijn geworden van hackers.

Begin december ontdekte Hyatt dat het betaalsysteem gehackt was. Er was malware op diverse computers aangetroffen. Hackers gaan dan op zoek naar gaten in de software en kunnen zo een computer infecteren. Hackers krijgen toegang tot het systeem en kunnen zo gevoelige informatie stelen. De laatste maanden hebben cybercriminelen het vooral gemunt op grote hotelketens. Een maand geleden werden Hilton, Trump Hotel Collection en Starwood nog gehackt en nu was het de beurt aan Hyatt.

Hyatt heeft nu een lijst gepubliceerd met alle hotels die gehackt zijn. 318 van de 627 hotels zijn gehackt, waaronder hotels in Duitsland, Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Singapore. Ook in Nederland zijn er 2 hotels gehackt. Dit zijn het Andaz Prinsengracht hotel en het Hyatt Place Amsterdam Airport in Amsterdam. Klanten die tussen 13 augustus en 8 december in het hotel zijn geweest, doen er goed aan om hun betaalgegevens te controleren.

Wil je de complete lijst zien? Dat kan hier:

Lees ook:Betaalsysteem Hyatt Hotels gehackt door cybercriminelen
Lees ook:Betaalsysteem Rosen Hotels & Resorts besmet met malware
Lees ook:Hotelketen Hilton waarschuwt klanten om hack betaalsystemen
Lees ook:Eerste Hyatt Place Hotel in Europa opent in Hoofddorp
Lees ook:Bedrijven doelwit van cyberspionage via wifi-netwerk hotels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>