Butler Huis ter Duin stal jarenlang van gasten

politie

De butler heeft het gedaan. Klinkt als een slechte film, maar nu is het realiteit geworden. De butler van het prestigieuze Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk blijkt namelijk niet zo gastvriendelijk te zijn. Hij stal namelijk jarenlang geld en juwelen van zijn gasten.

Butler Marcel J. (42) was jarenlang de persoonlijk assistent van hoteleigenaar Marjan Noorlander. Vrienden en familie die in het hotel bleven overnachten, gaven hem vaak geld en juwelen. Niet als cadeau, maar om in de kluis te stoppen of om de juwelen eens grondig te reinigen. Dit deed Marcel ook braaf, maar wat de vrienden niet wisten, is dat Marcel vaak met de sieraden naar Antwerpen reed om deze voor grof geld door te verkopen. Marcel kocht een paar nepjuwelen en stopte deze weer terug in de kluis. De juwelen waren haast niet van echt te onderscheiden en de gasten hadden niks door. Marcel kon zo jarenlang hiermee doorgaan.

Het ging mis toen Marcel eens bij een juwelier in Amsterdam kwam. Hij wilde een bijzondere parelketting aan de juwelier verkopen. Maar de juwelier had deze ketting net een paar maanden eerder al aan iemand anders verkocht. De juwelier vertrouwde het niet, belde met de eigenaar en deze was stomverbaasd. Marcel liep door stom toeval tegen de lamp.

De directie van Grand Hotel Huis ter Duin heeft de butler op staande voet ontslagen. Of de gasten hun juwelen al op waarde getaxeerd hebben, is niet bekend.

Lees ook:Geldkluis gestolen uit Hotel Credible in Nijmegen
Lees ook:Schoonmaakster vond peperdure juwelen in hotellobby
Lees ook:Butler’s Selection: Eerst een butler en daarna je hotel kiezen
Lees ook:Visit Oostende pakt uit: Win een heel hotel!
Lees ook:Saudische prinses klaagt Wyndham keten aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>