Luxehotel in Italië bedolven onder lawine

italielawine

In een hotel in Midden-Italië dat door een lawine is getroffen, zijn veel slachtoffers gevallen. In het hotel waren tussen de twintig en dertig mensen. Het gaat om hotel Rigopiano in de plaats Farindola in de provincie Pescara.

In het hotel waren tussen de twintig en dertig mensen. Twee mensen zijn gered. De autoriteiten vrezen dat vele mensen die worden vermist zijn omgekomen.

De lawine had woensdagavond plaats in het gebied dat door een reeks aardbevingen is getroffen. Na de lawine hadden enkele mensen met hun mobiele telefoon om hulp gevraagd. ,,Help, help, we sterven van de kou”, had een persoon via een berichtje op zijn telefoon laten weten. Het reddingswerk verloopt moeizaam door de winterse omstandigheden. Het is ijzig koud en het gebied is door de sneeuw moeilijk begaanbaar.

Midden-Italië werd woensdag binnen een uur opgeschrikt door meerdere aardbevingen met een kracht van boven de 5. In het dorp Castel Castagna in de oostelijke provincie Teramo viel een dode. Het lichaam van het slachtoffer is gevonden onder het puin van een ingestort gebouw.Enkele plaatsen zijn van de buitenwereld afgesloten. Duizenden huishoudens hebben geen elektriciteit.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat er zich Nederlanders onder de slachtoffers bevinden.

Lees ook:Wederom Legionella besmettingen in Diamante Beach in Calpe
Lees ook:Hoteldemarne.nl: Virtuele rondleiding door Groningen
Lees ook:Hotels New York populair bij Nederlanders
Lees ook:Werkteater moet wijken voor hotel
Lees ook:Amsterdam sluit 120 illegale hotels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>